• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

İstanbul'daki iftar yemeğinde farklı bir Türkiye tablosu oluştu

İstanbul'daki iftar yemeğinde  farklı bir Türkiye tablosu oluştu
İstanbul Hakkarililer Derneğinin geleneksel hale getirmiş olduğu iftar yemeği çok farklı kültürleri bir araya getirmeyi başardı.

İstanbul Hakkarililer Derneğinin tarafından İstanbul Levent'e Urfa şark aile sofrasında verilen iftar yemeğine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç. ÇHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay. İş adamı Ramazan Kumek, Fatih Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kaçar. Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çakır,  Kağıthane Devlet Hastanesinde görevli Opr. Dr. Mehmet Şekeroğlu. Trabzon Federasyon Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu. iş adamları Murat Yılmaztürk. Kaan Liman, Orhan Peşan ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Farklı bir Türkiye tablosunun oluştuğu iftar yemeğinde çok farklı kültürleri de bir araya getirmiş oldu.  CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay işte Türkiye tablosu.farklı kültürlerin bir araya gelmesi.gerçekten Hakkarililerin ne kadar barışa hasret ve birlik beraberliğin sembolü diye ifade etti.

 Kağıthane Belediye Fazlı Başkan ise gerçekten 2 yıla yakındır Hakkarililerin içinde olup Kağıthane de gerçek birlik ve beraberliklerden öte ne kadar candan samımı olduklarını ifade ederek  24 Temmuz’da ise Hakkari’yi ziyaret edeceklerini söyledi.

 Hatay Federasyon Başkanı aynı zamanda Fatih Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kaçar ise gerçekten biz Hatay'ın medeniyetler şehri olmasına rağmen Hakkari Dernek Başkanı bu renkli tabloya her zaman öncülük etmiştir dedi.

Trabzon Federasyon Başkanı Haydar Dulkadıroğlu’da daha öncede Hakkari ziyaretlerimden sınıra Hakkari halkının benim için çok özel bir yeri olduğunu belirtti.

Diyarbakır Pasu-Der Başkanı Servet Güzel ise biz her zaman barışa kardeşliğe hasret kalmış yörenin insanlarımızı Hakkari bunun göstergesidir. İstanbul Hakkarililer dernek başkanı ise Hakkari nin özünde her zaman misafirperverlikten başka hiç derdi olmadığını ifade ederek Işid çeteleri tarafında katledilen kardeşlerimize Allah rahmet.ailelerinin başı sağ olsun. Orda gelen her bir acını kendisinin çok üzdüğünü ve bu barbar çeteyi lanetliyoruz dedi.  

Bitlis 'li İş adamı Orhan Peşen ise bura farklı kültürü bir araya getirmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Hakkari İstanbul Derneği Başkanı Şemsettin Demir ise kendilerine bu iftar yemeğinde maddi desteklerini esirgemeyen sayın Ercan Demir, Av. Zeydin Kaya, Ramazan  Kumek’e  teşekkür ettiğini söyledi. Demir,” Özellikle 24 temmuzda Hakkari’ye yapacakları ziyaretleri için Hakkari halkı adına özellikle Kağıthane Belediye Başkana sayın Fazıl Kılıç’a teşekkür ediyoruz.

Hakkari yi herkesin ziyaret etmesini, Hakkari’de dünyada eşi benzeri olmayan samimiyet ve misafirperverliklerine  şahit olmalarını istiyorum. İftar yemeğine farklı kültürlerden katılarak Türkiye tablosu oluşturan tüm davetlilere teşekkür ediyorum” dedi. İstanbul Hakkarililer Derneğinin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine yaklaşık 80 davetli katıldı. Hakkarihabertv.com

istanbul-iftar-yemegi-m.jpgistanbul-iftar-yemegi-1.jpg
 

Bu haber toplam 3761 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim