• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 103. Yıldönümü

İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 103. Yıldönümü
Hakkari’de, "İstiklâl Marşı'nın Kabulü'nün 103. Yıldönümü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma dolayısıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde, program düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Hakkari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırlamış olduğu programa; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ve İl Protokolü katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bülent Demir; örnek kişiliği, millet sevgisi, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkıyla hakkı tutup kaldırmayı ve haksızlık karşısında dimdik durmayı hayatı boyunca haykırmış, münevver ve mütefekkir şairimiz, Mehmet Akif Ersoy'u anlatan bir konuşma yaptı.

Akabinde; Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırlamış olduğu program icra edildi. "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" adlı video izletildikten sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından seslendirilen “İstiklal Marşı” adlı oratoryo ve akabindeki, “Kabul Edildi İstiklal Marşı” adlı şiir, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

“İstiklal Marşı’nın Kabulü” adlı tiyatro gösterimiyle öğrenciler, Akif’i ne kadar iyi özümsediklerini gözler önüne sererken, büyük şairin en büyük hayali olan “Asım’ın nesli” olduklarını da bir kez daha kanıtladılar.

İl Jandarma Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü, şehit yakını, değişik kurum çalışanları ile öğretmen ve öğrencilerce okunan İstiklal Marşı’nın icrası, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması’nda, ilk üçe girenlerin ödüllerini almasının akabinde, birinci olan öğrenci, eseri bir kez daha seslendirdi ve büyük bir alkış aldı. 

Valimiz Sn. Ali Çelik’in, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve il protokolüyle birlikte, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi. 

Valimiz Sayın Ali Çelik, program bitiminde, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni tarafından, konferans salonu girişinde kurulan M. Akif Ersoy standında, misafir ve öğrencilere, Milli Şair M. Akif Ersoy’un “Safahat” kitabını, hediye etti.

8ee12769-4daa-4dc8-9fde-b913d59e33b1.jpg

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim