• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İzmir mask müzesi

İzmir mask müzesi
Dünyadaki 56 Mask Müzesinden biri olan ve hizmete gireli henüz üç ay olmasına rağmen büyük ilgi çekerek yerli-yabancı çok sayıda ziyaretçi kabul eden İzmir Mask Müzesi Hakkari Yüksekova'dan gelen kız öğrenciler tarafından ziyaret edildi.

Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu'nun düzenlediği Doğu'dan Batı'ya, Batı'dan Doğu'ya Ulusal Gelişim Projesi kapsamında Hakkari'den gelen kız öğrencileri İzmir Mask Müzesi'nde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Taratan karşıladı.

mask-muze-1.jpg

Çocuklar, gençler ve kadınlar ile ilgili her gelişim projesinde öncülük yapan, fırsat eşitsizliği ya da imkansızlıkları bir sorun olmaktan çıkararak özellikle eğitim ve kadının birey olarak toplumda varlığını ispatlaması konusunda girişimlerde bulunan Başkan Tartan Yüksekovalı öğrencilerle sohbet etti. İzmir Mask Müzesi hakkında da bilgi veren ve öğrencileri dinleyen Başkan Hakan Tartan, “Sizleri burada görmek, Müzemizde misafir etmek bizi çok mutlu etti.

Biz Konak Belediyesi olarak ürettiğimiz ve hayata geçirdiğimiz projelerle çocuklar, gençler ve kadınların destekçisi olduk. Bu sebeple sizin mutluluğunuz, sosyal gelişiminiz bizim için çok önemli. İlk defa İzmir'e geldiniz, çoğunuz ilk defa denizle tanıştınız ve burada Türkiye'nin ilk Mask Müzesini geziyorsunuz” dedi. Kız öğrencilere İzmir'de kaldıkları süre içinde istedikleri zaman gidebilecekleri bir deniz tatilinin müjdesini veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan üniversite eğitimi için İzmir'e gelen olursa en büyük destekçisi olacağının da altını çizdi.

mask-muze-3.jpg

İzmir Mask Müzesi'nde tiyatro ve ritüel maskları, kabile maskları, Anadolu maskları ve ölüm masklarını inceleyen kız öğrenciler özellikle yaşadıkları hayat ve verdikleri eserlerle toplumda fark yaratan isimlerin masklarının bulunduğu İz Bırakanlar bölümünü hayranlıkla gezdiler. Anadolu masklarında tanıdık çağrışımlar yakalayan öğrenciler etnik maskların ilginç ve otantik hikayelerini ilgiyle dinlediler. İzmir Mask Müzesi'nde hoşça vakit geçiren Hakkari Yüksekovalı kız öğrenciler İzmir hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler.
 

Bu haber toplam 4123 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim