• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kadınlara iş müjdesi

Kadınlara iş müjdesi
Hakkari Üniversitesi'nin AB Projesi kapsamında Hakkari İşkur Müdürlüğü yardımıyla 80 kadının kurslara tabi tutularak istihdam edeceği belirtildi.

 iskur-istihdami-haber.jpg

Hakkarihabertv.com haber merkezi:

Hakkari’de 80 bayan istihdam edilecek. İlgili proje koordinatörleri basın yoluyla hiçbir açıklama yapmadan. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası ile Vakıf Bank kavşağına büyük bir afiş asarak başvuru tarihinin 25.10.2010 da sona ereceğini açıklıyorlar. Oysa başlanmayan bir müracaat nasıl olur da 25.10.2010 da bitiyor.

 

Acaba bu afişi kaç kişi okuyup ta dar gelirli bayanları bilgilendirecek. Proje koordinatörleri ayrıca kendi internet sitelerinde de bir açıklama yaparak 80 ilköğretim ve lise düzeyindeki 80 bayanın istihdam edileceğini açıklıyor. Bu nasıl organize, 80 kişi istihdam edilecek bundan kimsenin haberi olmayacak.

 

En azından bir hafta önce kursa başvuracak bayanların bilgilendirilmesi gerekmiyormuydu sizce.. Bilgilendirilmemenin tek nedeni ise işin içinde yine torpilin iddialarının ortaya çıkacağıdır.

 

Yani yine fakirler üzerinde oyunlar oynanacak. Projenin kim tarafından alındığı ve yürütüldüğünü ise açıklamıyoruz. Taktir halkındır. Yine de diyoruz ki bu projeyi hayata geçirenlere yöre halkı adına teşekkür ediyor ve yazılan haberler ile fotoğrafın üzerindeki çelişkiyi taktirlerinize bırakıyoruz.

----------------------------------------------------------------------------------------

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Şehrin değişik noktalarına asılan afişlerde "Hakkari Üniversitesi Büro Yönetiminde Kadın İstihdam Projesi kapsamında 80 kadınıın istihdam edileceği" ilan edildi. Üniversite kendi internet sitesinde ise 80 kadının nasıl istihdam edileceği ve nereye başvuracakları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Genel hedefin kadınlara mesleki eğitim verilerek bir iş kolunda istihdamının sağlanması olduğu belirtilen açıklamada. "Özel hedefimiz ise ilde yaşayan kadına sekreterlik eğitimi vererek mesleki vasıf kazandırmak ve bu yolla hizmet sektöründe istihdam edilebilirliğini artırmaktır. Ortaöğretim ve liseyi bitirerek okuma imkanı ve iş olanakları bulamayan 18-35 yaş arası 80 kadına sekreterlik eğitimi vermek suretiyle vasıf kazanmaları sağlanacaktır.

Böylece hem hizmet sektörünün aradığı vasıfta elemanlar yetiştirilmiş olunacak hem de kursa katılanların hizmet sektöründe istihdamları sağlanmış olacaktır. İstihdam edilen kişilerin ailelerinin gelir seviyesi yükselecektir. Kadınların hizmet sektöründe istihdam oranı artarken hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sunulmuş olunacaktır. Eğitimler yoluyla bir araya gelen kadınlarda iş kurma iş bulma, üretken olma, kendine güven ve birlikte olma bilincinin gelişmesi sağlanacaktır.

Program yerel ihtiyaçlara uygun olarak kadınların işgücü piyasasına katılımına mani olan sosyo-kültürel engelleri aşmak, istihdama erişimlerini desteklemek ve eğitim vermek yoluyla, kadınların istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlamaktadır. Proje sonunda 80 kadın meslek eğitimi alarak sekreterlik konusunda (yönetici, hukuk ve tıbbi sekreterlik) vasıf kazanarak istihdam edilebilirliği artırılacaktır. Proje süresi 12 aydır. Hedef gruplar 18-35 yaş grubu 80 kadındır" denildi.
 

 

Bu haber toplam 4145 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim