• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Kahraman, projelerini anlattı

Kahraman, projelerini anlattı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin kadın kotası uyguladığı Hakkari'de Belediye Başkan aday adayı olan Perihan Kahraman, Hakkari'ye hizmet için aday adayı olduğunu açıkladı.

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin kadın kotası uyguladığı Hakkari'de Belediye Başkan aday adayı olan Perihan Kahraman, Hakkari halkına hizmet etmek ve bazı önemli projeleri hayata geçirmek için BDP'den Belediye Başkanlığı aday adayı olduğunu belirterek, önümüzdeki yerel seçimin Kürt halkı için bir referandum niteliği taşıdığını söyledi. 

KAHRAMAN HİZMET İÇİN ADAY OLDUM
BDP'nin Kadın Kotası uyguladığı ve bir önceki Belediye seçimde yüzde 78 oy alarak Türkiye rekoru kıran Hakkari'de bu kez Kadın kotası uygulandı. 6 kadının Belediye Başkanlığı aday adayı olduğu Hakkari'de aday adaylarından birisi olan Perihan Kahraman, Hakkari halkına hizmet etmek için aday adayı olduğunu açıkladı. Kahraman, 30 Mart 2014'te yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçiminde önce hayata geçireceği projeleri Hakkarihabertv muhabirine anlattı.

bdp-aday-adayi-perihan-kahraman-1.jpg

KENDİNİZİ TANITIRMINISIZ: Hakkâri merkez,1977 doğumluyum. Lise mezunuyum. Evli 4 çocuk annesiyim. . Kürtlerin Demokratik Hak Talebini, Tüzük ve programına alan BDP nin Kadın meclisinde yer alarak Halkıma siyasetten hizmet etmekteyim. 

NEDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDUNUZ? 
Değerli Halkımızın, Mahalli müşterek taleplerini karşılamak, İlimizin sosyal, kültürel, Ekonomik kalkınmasını sağlamak için siyasi anlayışıma en yakın olan BDP de Aday Adayı oldum.

bdp-aday-adayi-perihan-kahraman-2.jpg

YEREL YÖNETİMDE HAKKÂRİ'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU SİZCE NEDIR? 
Hakkâri da yaşayan biri olarak bütün sorunları biliyorum. Ancak bir ilin en önemli hizmeti olan( Alt yapı) yol, su ve kanalizasyon, Şehir İmar planı ve sosyal tesisler öncelikli projelerim olacak. 

BELEDİYENIN İDARİ VE MALİ YÖNETİM KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYORSUN? 
Belediyeler Kamu Tüzel kurumlar olup sınırsız yetkiye sahip değildir. Anayasanın 127ci.Maddesi,5393 Sayılı Belediye kanunu ve Diğer kanunlarla yönetilir. İdari ve mali yönetimi bu yasaların hükümleri gereği doğrultusunda oluşturularak, Belediyenin gelir ve giderlerini şeffaf bir şekilde hizmette dönüştürmesini sağlamak en önemli görevim olacaktır.

BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİNİN YEREL YÖNETİMLERDE EN ONEMLİ İLKESİ NEDIR?
Demokratik Özerkliktir. Yani Halkın yerel yönetimlerde ilin kalkınması için alınan her karara katılımını sağlamaktır. Bunun için Demokratik Özerkliğin boyutları olan Sosyal, Hukuksal, Öz Savunma, Kültürel, Ekonomik, Ekolojik, Etik ve Estetik ve Diplomasiyi İcraatlarımda ön planda tutacağım. 



KENT KONSEYİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NEDİR?

DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİN TEMELİNİ YEREL YÖNETİMLER OLUŞTURUYOR' 

Kent Konseyinin oluşturulması için 5393 Sayılı Belediye Kanununun 76ci.Maddesi ile Belediye Başkanlarına zorunlu bir görev verilmiştir. Kent Konseyleri, Kent Yaşamında kent Vizyonunu, Hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, Kentin hak ve hukukunun Korunması, sürdürülebilir kalkınma, Çevreye duyarlılık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Saydamlık, Hesap verme, Hesap sorma Adına Kent konseyini çok önemsiyorum. Öncelikli Görevlerimden biri olacaktır.

Partimiz yerel yönetimlerin en temel ilkesi olan demokratik özerliğin temelini yerel yönetimlerin oluşturduğunu çok iyi biliyoruz.Bununla temel hedefimiz hep beraber halkamızın sosyal yaşamını, kadını özgün bir şekilde yönetmeyi sağlamaktır.Ayrıca bu seçim, demokratik güçlerin kapitalist güçlerle olan bir referandumudur.Her seçimde olduğu gibi başarı elde ederek özgün demokratik ve eşitçilik hizmet anlayışını genişleterek bir halk belediyeciliği yapmaktır.

SON OLARAK EKLEMEK İSTEĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI? 
Hakkâri Belediyesinde, ne ezilen, ne ezen, demokratik bir düzen ilkem olacaktır.Kişisel ve ailesel çıkar olmayacak, yapanlar hakkında en sert kararlar uygulanacaktır. 

NOT: YARIN BAŞKA BİR ADAY ADAYI İLE YAPILACAK OLAN RÖPORTAJ YAYINLANACAK

Bu haber toplam 9280 defa okunmuştur
Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Mazbatasını bugün alan muhtara muhtarlık binası şoku06 Nisan 2024 Cumartesi 11:00
  • Hakkari AK Parti'den açıklama!04 Nisan 2024 Perşembe 20:24
  • AK Parti adayı Arvas konuştu04 Nisan 2024 Perşembe 19:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim