• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kaliteli Eğitim-İdeal Öğretmen" Konferansı

Kaliteli Eğitim-İdeal Öğretmen" Konferansı
 Hakkari Valiliği ve Belediyesi tarafından ‘İrfan ve Medeniyet Buluşmaları’ kapsamında, Tarihçi-Yazar Mustafa Turan'ın "Kaliteli Eğitim- İdeal Öğretmen" konferansı, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti.

 Hakkari Valiliği ve Belediyesi tarafından ‘İrfan Medeniyetler konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, konferansın açılış konuşmasında;"Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in buyurdukları gibi bir toplum, öğretmeni kadar güçlüdür." Bizler de bugün, öğretmenlerimizi güçlü kılmak adına, ilimizdeki eğitim seferberliğinde, her zaman camiamızın yanında olan eğitim ve öğretmen sevdalısı Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın davetleriyle ilimize teşrif eden; Tarihçi-Yazar Sayın Mustafa Turan Hocamızla birlikte olacak ve birikimlerinden faydalanacağız. Mesleğimiz açısından oldukça önemli konularda, bilgi ve tecrübe aktarımında bulunacak olan değerli hocamıza teşekkür ederken, kıymetli üstadımızı bizlerle buluşturan Valiliğimize ve Belediyemize, eğitim ailemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz,"dedi Tarihçi-Yazar Turan, öğretmenlere seslenerek, "Eğitimci, kılık kıyafetiyle, tavrıyla, hatta yürüyüşü ile okul içi ve dışı davranışlarıyla üstün bir şahsiyet sergilemelidir. İnsanları düzeltebilmeniz için önce kendimizi düzeltmeliyiz," dedi. Öğretmenlerin sürekli kendisini yenilemesi gerektiğine işaret eden Turan, "Öğrenciler, öğretmenlerin canlı aynalarıdır. Aslında öğretmenlik sürekli öğrencilik demektir. Bu sebeple kendisini devamlı yenilemelidir; yoksa eskiyecek ve öğrencilerine yeterince faydalı olamayacaktır. Sınıfta yaramazlık yapan bir öğrenci, doğrudan rencide edilmemeli iyi bir lisanla hatası, düzeltilme yoluna gidilmelidir. Diğer mesleklerde yapılacak bir hatanın telafisi mümkündür; ancak öğretmenlikte yapılacak bir hatanın telafisi mümkün değildir; zira öğretmen, nesil inşa eden ve insan yetiştirendir. Bu nedenle vebalinin ve sorumluluğunun çok ağır olduğunun unutulmaması gerekir," diye konuştu. Konferansı; İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, Yasemin Turan Hanımefendi, İl Müdür Yardımcıları; Ali Korkmaz, Fahrettin Çelik, Şube Müdürleri; Oktay Kızılkaya, Sabah Saklı ve öğretmenler dinledi.

Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim