• BIST 9997
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kamer'den kadınlara eğlence gecesi

Kamer'den kadınlara eğlence gecesi
Kamer Vakfı Hakkari Şubesi tarafından, dayanışmayı sağlamak amacı ile düzenlenen geceye kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Video TV bölümüne yüklendi. Haber: Feyzullah Taş-Geceye yöresel kıyafetlerle katılan ve güzellikleri ile göz kamaştıran kadınlar canlı müzik eşliğinde halay çektiler, oyun havaları eşliğinde misket oynadılar ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Toplumsal olaylarla gündeme gelen Hakkari’nin öteki güzel yüzü de gün yüzüne çıkmaya başladı.

Halay çekerek eğlenen Hakkarili kadınların sosyal ve kültürel aktivitelere ne kadar susadığı düzenlenen etkinlikle ortaya çıkardı. Kamer Vakfı Hakkari Şubesi tarafından akşam saatlerinde öğretmenler evinde düzenlediği yemekli ve müzikli geceye yaklaşık 250 bayan katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Kamer Vakfı Hakkari Şubesi Başkanı Zozan Selimoğlu, etkinlikteki amaçlarının kadınlar arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu belirtti. Selimoğlu, ”Etkinliğimiz tamamen sosyal amaçlıdır. Kadınlar bu etkinlik sayesinde en azında kendilerine birkaç saat ayırabildiler. Sosyal çalışma içerisinde kadınların kendilerine ait birkaç saat ayırması hem kendilerini hem de bizleri mutlu etmiştir.

Bu sosyal ve kaynaşma etkinliği sayesinde kadınlar bir araya geldi. Bundan sonra da kadına yönelik sosyal içerikli çalışmalarımız devam edecektir. Dışarıya pek çıkamayan, sosyal çalışmalara katılamayan kadınlara bu şansı sağladık. Düzenlediğimiz etkinliğe kadınlar büyük ilgi gösterdi. Bu tür etkinliklerimiz bundan sonrada devam edecektir. Katkılarından dolayı Hakkari Valiliği'ne, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Öğretmenevi çalışanlarını ve sponsorumuz olan santçı Enver Aydın'a teşekkür ederiz” dedi.

Geceye katılan genç kızlardan Beyaz Tunç, Aslıhan Taşma ve Makbule Duman, Hakkari’de kadınlara yönelik düzenlenen etkinliğe ilk defa böyle büyük bir katılımın sağlandığını belirterek, bu etkinliği düzenleyen ve katkı sunan herkese teşekkür ettiler. Kamer Vakfı Üyesi Makbule Duman’da şair Paulette Kelly’nin kaleme aldığı “Bugün Bana Bir Çiçek Geldi” şiirin okuyarak herkesi duygulandırdı. Program daha sonra sanatçı Enver Aydın’ın söylediği bir birinden güze Türkçe ve Kürtçe şarkılarla devam etti. Yöresel kıyafetleri ile geceye katılan ve güzellikleri ile göz kamaştıran kadınlar halay çekerek doyasıya eğlendiler.

HAKKARİLİ KADINLARI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ
Sosyal etkinliklerin yılda bir yapıldığı Hakkari’de geceye katılan kadınlar kendi etkinliklerine bir yenilik katarak geceye ayrı bir güzellik kattılar. Sanatçının elindeki mikrofonu alan kadınlar Kürtçe şarkılar seslendirerek güzel sesleri ile adeta ünlü sanatçılara taş çıkarttılar. Bir taraftan halay, diğer taraftan, oyun havaları eşliğinde misket oyunu oynayan kadınlar adeta kendilerinden geçtiler.

DAVETLİLERİ HALAYLARLA KARŞILADILAR
Kamer Hakkari Şubesi üyeleri, etkinliğin sona ermesiyle birlikte salonun dış kapısında bekleyerek Hakkari’deki düğün törenlerinde olduğu gibi davetlileri söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde evlerine uğurlayarak bir ilke imza attılar.

Bu haber toplam 4845 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim