• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Kampüs'te hummalı çalışma

Kampüs'te hummalı çalışma
Hakkari Üniversitesi tarafından Zeynel Bey yerleşkesinde başlatılan kampüs çalışmaları aralıksız olarak devem ederken Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ise mesaisinin büyük bir kısmını burada geçiriyor.

Kıran Mahallesi'nde bulunan 603 bin metrekare arazinin üzerinde kurulacak olan kampüs için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yapılan protokol çerçevesinde, 25 Mart 2013 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilmişti.

2008 yılında hizmete girmesi beklenen kampü inşaatının biran önce bitirilmesi için bölgede hummalı bir çalışma başlatıldığı belirtildi. Çalışmaların başında biran olsun ayrılmayan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Ebubekir Ceylan’da mesaisinin büyük bir bölümünü kampüs alanında geçirmek zorunda kaldığı belirtildi.

Rektör Ceylan ve beraberinde bulunan Üniversite’nin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Adem Yılmaz ile birlikte kendisini ziyarete giden İhlas Haber Ajansı (İHA) Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, İstanbul İHA  Bölgeler Koordinatörü Lütfullah Uzun, İHA Hakkari Temsilcisi Feyzullah Taş, Hakkari Milli Emlak Müdürü Mustafa Akıllıbaş, İl Defterdarı Ali Yıldırım kampüs alanında ağırlayarak burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kampüs alanında hummalı bir çalışma başlattıklarını belirten Rektör Ceylan, mesaisinin büyük bir bölümünü ise burada geçirdiğini söyledi. Ceylan,” Hakkari'nin yıllardır beklediği kampüse kavuşması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Her gün buraya gelerek çalışmaları kontrol ediyorum.

Allah’ın izni ile Üniversitemiz kampüsüne en kısa zamanda kavuşacak.Türkiye’nin ücra köşesinde bulunan öğrencilerimiz bizleri tercih etmeye başladı. Şuanda kadar 2 binin üzerinde öğrencimiz bulunmaktadır. Kampüsümüzün tamamlanması halinde Hakkari ilimiz sosyo-ekonomik çehresinde çok olumlu değişmeler yaşanacaktır” dedi.

 Rektör Ceylan ve beraberindekiler daha sonra bölgede kurulu bulunan Hakkari Üniversitesi Gençlik Merkezi önünde çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde denetledi. Ceylan daha sonra misafirlerine ve bahçe düzenlemesinde çalışan işçilere kendi elleriyle karpuz ve değişik meyveler ikram etti. Hakkarihabertv.com

kampus-alani-1.jpg

kampus-alani-2.jpg

kampus-alani-3.jpg

kampus-alani-4.jpg

kampus-alani-5.jpg

kampus-alani-6.jpg

 

Bu haber toplam 4957 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim