• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Kansızlık çekenlere ilaç gibi tavsiye!

Kansızlık çekenlere ilaç gibi tavsiye!
Kansızlık çekenlere ilaç gibi tavsiye! 1 gece ılık suda bekletip pişiren hastalık görmüyor.

1- Soya fasulyesi Fasulyenin tüm farklı çeşitleri harika bir demir kaynağıdır, ancak fayda sağlamak için onları uygun şekilde tüketmeniz gerekir. Fasulye, demir emilimini engelleyen fitik asit içerir. Fitik asit içeriğini azaltmanın en iyi yolu, fasulyeleri pişirmeden önce bir gece ılık suda bekletmektir.

Fasulyedeki demir içeriği söz konusu olduğunda, soya fasulyesi listenin başında gelir. Sadece bir fincan haşlanmış soya fasulyesi, demir ihtiyacının önerilen günlük miktarının yarısını karşılar. Ayrıca soya fasulyesi, anemiyi azaltmaya yardımcı olan az yağlı, yüksek proteinli bir besindir

.2- Tam tahıllı ekmek Tam tahıllı ekmek, vücudun demir eksikliği ile savaşması için ihtiyaç duyduğu hem olmayan demir için iyi bir kaynaktır. Tam tahıl demir içeriği yüksek olmakla birlikte, fitik asit formunda demir inhibitörlerine de sahiptir.

Ancak tam tahıllı ekmek, tahıllar fermente edildikten sonra yapıldığından, fitik asit otomatik olarak azalır.Sadece bir dilim tam tahıllı ekmek vücudunuza günlük demir ihtiyacının yaklaşık yüzde 6'sını sağlar. Ayrıca tam tahıllı ekmekler, vücudun birçok hastalıkla savaşmasına ve sağlıklı biyolojik işlevleri geri kazanmasına yardımcı olabilecek ek besinlerle zenginleştirilmiştir.

3- Kırmızı et Kırmızı etler, bitki bazlı hem olmayan demirden daha kolay emilen hem demiri bakımından zengindir. Karaciğer, kanınızı demir ve B vitaminleri ile güçlendirmek için en iyi seçenektir. USDA'ya göre sığır karaciğeri, günlük demir ve B-12 vitamini gereksinimlerinizin yüzde 600'ünden fazlasına sahiptir.

4- YumurtaYumurta gibi proteinin yanı sıra çok sayıda antioksidan içeren yiyecekler, anemik bir durum sırasında kaybedilen vitaminleri yenilemeye yardımcı olur.

Yumurta, çok az kalori ile cömert bir diyet besinidir. Bir büyük yumurta, kadınlar için yaklaşık %7 RNI (Referans Besin Alımı) ve erkekler için %11 RNI sağlayan yaklaşık 1 mg demir içerir.C vitamini ile birlikte tüketildiğinde demirin asimilasyonu artar, bu nedenle yumurtanızla birlikte bir bardak portakal suyu için. Düzenli yumurta tüketimi ayrıca güçlü eklemler ve kemikler oluşturmaya yardımcı olur.

5- Fıstık ezmesi Fıstık ezmesi iyi bir demir kaynağıdır. Sadece iki yemek kaşığı fıstık ezmesi 0.6 mg demir içerir. Yetişkin erkekler günde 8 mg, kadınlar ise günde 18 mg demire ihtiyaç duyarlar.

Bu haber toplam 1143 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim