Kar yağışı trafiği felç etti: Zincirleme kaza
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Diyarbakır arasındaki karayolunda etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları zincirleme trafik kazasına neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, Siverek-Diyarbakır karayolunun 35’inci kilometresinde birden fazla aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kayganlaşan yol ve görüş mesafesinin düşmesi kazada etkili oldu.
Yaralılar hastaneye kaldırıldı
Kazada yaralananların olduğu öğrenilirken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri, jandarma ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra çevredeki hastanelere kaldırıldıkları bildirildi.
Uzun araç kuyrukları oluştu
Kaza nedeniyle Siverek-Diyarbakır karayolunda trafik tamamen durma noktasına geldi. Yol üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken bazı araçların ise yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldığı öğrenildi.
Karayolları ekiplerinin yolu yeniden trafiğe açmak ve mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.