• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Kararımızı kendi içinde, halkla aldık

Kararımızı kendi içinde, halkla aldık
HDP Eş Başkanları ve Yeşil Sol Parti Sözcüleri cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için tutumunu açıkladı.

Buldan, sandığa gideceklerini belirtirken Rûdaw’ın sorusuna yanıt veren Sancar ise, “Kararımızı kendi içinde, halkla ve diyalog prensibiyle aldık” dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolün ardından dün olağanüstü toplanan HDP ve Yeşil Sol Gelecek Partisi yönetimi bugün de MYK toplantısını gerçekleştirdi.

HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, ikinci tura ilişkin tutumlarını açıkladı.

“Kürt sorununun çözümsüzlüğü toplumun çıkarına değildir”

İlk olarak söz alan Pervin Buldan, Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasındaki protokolde geçen göçmen meselesinin siyasi çıkarların malzemesi haline getirmenin yanlış olduğunu söyledi.

Buldan, şu ifadeleri kullandı:

“Zafer Partisi ve CHP arasında imzalanan protokolü bu minvalde değerlendirdik ve eleştirilerimizi de kamuoyuyla paylaştık. Mücadelemizin ve Üçüncü Yol politikamızın temel hedefi, devletin ve toplumun imkanlarına bir avuç rantçının çökmesini engellemek ve sistemi yurttaşların haklarını ve özgürlüklerini, toplumsal adaleti, demokrasiyi önceleyen bir evrensel standarda kavuşturmaktır. Bizi tavizsiz ve baş eğmez kıldıran tek şey ezilen, mazlum halklarımızın bu talebi ve ihtiyacıdır. Kürtlerin politik iradesine kayyımlar yoluyla ipotek koyanlar, aynı zamanda bütün Türkiye halklarının haklarına ve özgürlüklerine de ipotek koyanlardır. Kürt sorununun çözümsüzlüğü toplumun çıkarına değildir. Bu çözümsüzlük oyunu bozulmadan, Cumhuriyet demokrasi ile bütünleşemeyecektir” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan bizler için seçenek değil”

“14 Mayıs seçimlerinde demokratik değişim güçlü bir şekilde sahiplenilmiştir” diyen Buldan, “Bugünkü sistem karşısında birleşen oy daha çok özgürlük, demokrasi içindir. Erdoğan rejiminin taleplerin hayata geçmesindeki en büyük engel bu rejimin ta kendisidir. Erdoğan bizler açısında bir seçenek değildir. Ve tek seçenek; onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir" ifadelerini kullandı.

Buldan, "Kürt halkının ve bir bütün olarak Türkiye'nin demokrasi, hukuk, adalet, eşitlik beklentisini demokratik sandık iradesini tanımak önemli ve önceliklidir. 28 Mayıs'ta başarabileceğimize, tarihin akışını çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz" şeklinde konuştu.

“Siyasetimizde değişiklik söz konusu değil”

Daha sonra konuşan İbrahim Akın da, "14 Mayıs'ta yarım kalan işi 28 Mayıs'ta tamamlayacağız. Bu değişim talebini engellemeye çalışanlar karşısında, ısrarla mutlaka sandığa gideceğiz. Biz buradayız ve değiştirme konusunda kararlıyız. Siyasetimizde değişiklik söz konusu değildir" dedi.

"Bu seçim, sadece Erdoğan-Kılıçdaroğlu seçimi değil"

Çiğdem Kılıçgün Uçar da, "Bu seçim, sadece Erdoğan-Kılıçdaroğlu seçimi değil. Bu seçim bizim seçimimiz. Oyumuz yine demokrasiden, değişimden ve dönüşümden yana. 14 Mayıs seçimleri çok ciddi bir umuda dönüştü ve bu umut, 28 Mayıs'ta kazanmanın tam da adresidir” açıklamasını yaptı.

“Herkes sandığa gitsin”

Son olarak söz alan Mithat Sancar, birinci turda sandığa gitmeyenlere seslenerek, “Sandığa gidelim, sandıkları koruyalım, irademizle bu Saray rejimini değiştirelim" diye konuştu.

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mithat Sancar, ikinci turda değişim arzusunun ve iradesinin egemen olacağına indıklarını söyledi.

“Kararı kendi kurullarımızda aldık”

Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’nin bu karar alınırken Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri ve seçmenin görüşüne başvurulup vurulmadığı veya CHP ile bir görüşme olup olmadığı yönündeki sorusuna Sancar şu yanıtı verdi:

“Karar süreçlerimiz, kurullarımız bellidir. Dün gün boyu tartışmaları kurullarımızla yürüttük. Diyalog muhataplarımız Türkiye halklarımız. Kararımızı kendi içinde, halkla ve diyalog prensibiyle aldık. Bunun dışında herhangi bir girişimimiz yok."

“Kürt halkı daha yüksek kararlılıkla sandıklara gidecek”

Sancar, Kürt seçmenin siyasette hakim olan milliyetçi söylemler sebebiyle sandıkta tepki koyup koymayacağına ilişkin soruyu, Kürt halkının tercihinin açıkça ortaya çıktığını söyleyerek yanıtladı.

Sancar, “Bu seçimin ikinci turunda da aynı kararlılıkla ve daha yüksek katılımla bu iradesini gösterecektir. Sandıklara Kürt halkının daha yüksek oranda gidecekleri konusunda bir tereddüdümüz yoktur” yorumunu yaptı.

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim