• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Kavak ağaçları sağlığa zararlı

Kavak ağaçları sağlığa zararlı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşa ait evlerin bahçelerinde bulunan kavak ağaçları yaydıkları polenler yüzünden kesileceği belirtildi.

Haber: Musa,Düzenci- Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, özellikle mayıs ve haziran aylarında salgılamış oldukları polen ve pamukçukların insan sağlığı açısından zararlı olduğu gerekçesiyle kavak ağaçlarının kesileceğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamanın dikkate alınarak ilçenin mücavir alanlarında bulunan kavak ağaçlarının, ilkbaharda çiçek açma döneminde yaklaşık 10 - 12 gün süresince çevreye bıraktığı kavak çiçeğinin (polen) sağlık sorunu olan insanları rahatsız ettiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü A. Necla Macit, "Yüksekova’da aşırı şekilde dikilmiş olan kavak ağaçlarının görünüm ve gölgelik olarak hiçbir özelliği bulunmamaktadır.

pulen.jpgBu ağaçlar sonbahar aylarında yapraklarının dökülmesiyle bahçelerde sadece kirlilik yapmaktadır. Bu nedenle Yüksekova Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü’nün genelgeleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara ait evlerin bahçelerinde bulunan ve astım, amfizem ile alerjik rahatsızlıkları tetikleyen kavak ağaçlarının kesilmesine karar verildi. Yüksekova Belediyesi aldığı polenli ağaçları kesme kararını geçtiğimiz sene kendi alanlarındaki kavakları keserek başlatmıştı” dedi.
 

Daha yeşil ve yaşanabilir bir Yüksekova için bölgenin ekolojisine uygun fidan ve bahçe bitkisine özen gösterilmesi gerektiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü A. Necla Macit, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından yaydıkları zararlı polen yüzünden dikilmesi yasaklanan kavak ağaçlarının kesilmesine Yüksekova Belediye Meclis kararıyla pazartesi gününden itibaren başlanacak. Tüm yurttaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstererek, belediye çalışanlarına yardımcı olmalarını arz ve rica ediyoruz” diye konuştu.
 

 

Bu haber toplam 17281 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim