• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

KAYIPLARA KARIŞAN ASKER ARANIYOR

KAYIPLARA KARIŞAN ASKER ARANIYOR
Mersin in Tarsus ilçesinde, 18 aydır kayıp olan asker Sadullah Tömen in 15 yaşındaki kız kardeşi Hilal Tömen, MSN de ağabeyinin şifresini kullanıp, arkadaşlarına ileti göndererek onu bulmaya çalışıyor

- 18 AYDIR KAYIP OLAN ASKER SADULLAH TÖMEN İN 15 YAŞINDAKİ KIZ KARDEŞİ HİLAL TÖMEN, MSN DE AĞABEYİNİN ŞİFRESİNİ KULLANIP ARKADAŞLARINA İLETİ GÖNDEREREK ONU BULMAYA ÇALIŞIYOR
- AĞABEYİNİN ARKADAŞLARINA "MERHABA ABİMİ GÖRDÜNÜZ MÜ" DİYE MESAJLAR YAZAN KÜÇÜK KIZ, BİLGİSAYAR BAŞINDA HER GÜN GÖZYAŞI DÖKÜYOR

ERSOY YALÇIN
MERSİN (İHA) -
Mersin in Tarsus ilçesinde, 18 aydır kayıp olan asker Sadullah Tömen in 15 yaşındaki kız kardeşi Hilal Tömen, MSN de ağabeyinin şifresini kullanıp, arkadaşlarına ileti göndererek onu bulmaya çalışıyor.
56 yaşındaki Mehmet ve 55 yaşındaki Mehriban Tömen çiftinin 4 çocuğundan birisi olan Sadullah Tömen den 18 aydır haber alınamıyor.
Askerken izine geldiği memleketi Tarsus tan izin dönüşü Yüksekovada daki birliğine katılmak üzere ilçeden ayrılan 24 yaşındaki Sadullah Tömen in sır dolu kayboluşu ailesini perişan etti.

Gaziler Mahallesi, 1849. Sokak numara 15 te oturan ve Tarsus tan 22 Şubat 2008 de Safranbolu ilçesine jandarma olarak acemi birliğini yapmak üzere askere sevk edilen, buradaki eğitimin ardından önce Hakkari Jandarma Komutanlığı na daha sonra ise Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı na dağıtımı yapılan, 24 yaşındaki Sadullah Tömen, 2 ay burada görev yaptıktan sonra ailesinin yanına 1 aylık izine geldi.  İznini tamamlayan Sadullah Tömen ailesi tarafından 1 Ağustos 2008 de Elazığ daki toplanma merkezine katılmak üzere yolcu edildi.

Yaptığı seyahatin ardından Elazığ a gitmesi için ailesi tarafından yolcu edilen Sadullah Tömen ailesini telefonla arayarak, "Ben Elazığ a ulaştım, birliğime katılacağım" dedi.
Oğullarının asker ocağına dönmesiyle normal yaşamını sürdüren aile, daha sonra oğullarından ses seda çıkmayınca oğullarına bir türlü ulaşıp görüşemedi.
Aile daha sonra Sadullah ın birliğinden bir komutan ile irtibata geçerek, oğullarının durumunu sordu. Komutan, "Oğlunuz birliğine katılmadı" dedi.
Bu haber ile şaşkına dönerek endişeye kapılan aile oğullarının izini süremeye çalıştı.
Önce Sadullah ın birliğini arayarak asker arkadaşlarından bilgi almaya çalışan aile, buradan bir sonuç alamayınca durumu Tarsus Askerlik Şubesi ne, Cumhuriyet Savcılığı na ve emniyet güçlerine bildirdi.

Aradan geçen 18 aylık süreye rağmen oğlundan bir haber alamadıklarını hayatından endişe duyduklarını dile getiren anne Mehriban Tömen, "Bizim dışımızda oğlumu arayan yok, ne sağ olduğu, ne ölü olduğu belli ne asker firarisi olduğu belli. Kimse arayıp sormuyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Oğlumdan 18 aydır ses seda yok. Yetkililer bu konuda bize bir açıklama yapsın ve oğlumuzun akıbetini araştırsın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bilgisayarının başında her gün gözyaşı döken Hilal, ağabeyinin MSN inden, Ben Sadullah ın kız kardeşiyim abim 18 aydır kayıp yerini biliyor musunuz diye yazarak ileti gönderiyor. Hilal, "Ağabeyimin MSN sini açıyorum. Arkadaşlarına hep ileti gönderiyorum, ama hiç biri açmıyor. Hiçbir şey göndermiyorlar. Merhaba Ben Sadullah ın kız kardeşiyim, abimden haber alamıyoruz, ağabeyimi gördünüz mü diye yazılar yazıyorum MSN sine ama kimse cevap yazmıyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 3253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim