• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

''Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele''

''Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele''
''Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele'' (KAYDİM) projesi Hakkari'de yapılan toplantı ile tanıtıldı.

Haber: Nevzat Taş- Bilimsel ve Teknik Araştırma Vakfı (BİTAV), Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ve Vangölü Folklor Turizm Spor Kulübü Derneği (VANFOLKDER) işbirliği ile yürütülen ''Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele'' (KAYDİM) projesi Hakkari'de yapılan toplantı ile tanıtıldı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nda (HATSO) düzenlenen toplantıya Hakkari Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, HATSO Başkanı Ahmet Şen BİTAV Genel Sekreteri ve Proje Genel Koordinatörü Reşat Kadaifçiler, uzmanlar Müfit Akyoz ile Tunç Tayanç ile üyeleri ile kurum müdürleri katıldı. İlk konuşmayı yapan uzman Müfit Akyoz, hazırlanan projenin Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde uygulanacağını, amaçlarının projenin uygulandığı illerde kayıt dışının ne kadar olduğunu tespit etmek olmadığını belirterek ''Çünkü bununla ilgili araştırma yapacak devletin birimleri var. Bizim amacımız projenin uygulandığı illerde kayıt dışı çalışmanın nedenlerini araştırmaktır" dedi.

BİTAV Genel Sekreteri ve Proje Genel Koordinatörü Reşat Kadaifçiler ise, 4 ilde uygulanan projenin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildiğini belirtti. Kadaifçiler, bir yandan ekonominin kayıtlı olan kesimini güçlendirerek büyüterek kayıtlı istihdamı teşvik ederken, diğer yandan kayıt dışı kesimin küçültülmesine yönelik yerel önlemlerin geliştirilmesini hedefleyen KAYDİM projesi kapsamında Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirtti. Hedeflerinin bölgede kayıtlı istihdamı özendirmek, yerel otoriteler, işverenler ve işçilere yönelik bilinç ve farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Kadaifçiler, ''Amacımız, yerel kamu kurumları ile sosya paydaşlar arasında koordinasyonu sağlamak, kayıtlı istihdamı teşvik etmek, diyalog ve işbirliği geliştirmektir. Kayıtlı istihdamın gelişimi için yenilikçi iyileştirme, etkinleştirme önerileri belirlemek istiyoruz. Kayıtdışı çalışmanın nedenlerini tartışmak, soruna çözüm önerilerini geliştirmek için yerel tüm aktörlerin katılacağı 4 çalıştay düzenleyeceğiz. Kayıtlı istihdam kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla yerel ekonomik ve sosyal aktörler arasında ağ kurmak istiyoruz'' şeklinde konuştu. Uzman Tunç Sayanç da, katılımcılara kayıtlı istihdamın faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Bu haber toplam 2904 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim