• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Kayyum atama halkın iradesine karşı darbedir

Kayyum atama halkın iradesine karşı darbedir
DBP’li belediyelere kayyum atanmasına ilişkin açıklama yapan DBP Genel Merkezi, “Kayyum atama bir gasptır, halkın iradesine karşı bir darbedir” dedi.Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Diyarbakır’ın Sur ve Silvan İlçe Belediyeleri’ne kayy

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Diyarbakır’ın Sur ve Silvan İlçe Belediyeleri’ne kayyum atamasıyla ilgili yazılı yaptığı açıklamada, bunun bir gasp olduğunu belirtti.

Açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, darbe girişimi ile mücadele adı altında çıkarılan OHAL ve buna bağlı hazırlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerin, Kürt halkının kazanımlarına yönelik bir saldırı olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği gibi AKP hükümeti ve Erdoğan son bir yıldan beri Kürdistan kentlerindeki yürütmüş olduğu kirli savaş politikalarına her geçen gün bir yenisini ekleyerek devam ettirmektedir.

“Hükümetin bir yıl önce hendek ve barikatları bahane göstererek başlattığı yıkım ve katliam politikaları sonucunda adeta Kürdistan’da birçok yerleşim yerleri yerle bir edilerek neredeyse haritadan silinmiş duruma getirilmiştir.

“Kürt halkına ve kazanımlarına saldırı”

“En son da AKP hükümeti, 15 Temmuz darbe girişimi süreci sonrasında darbecilerle mücadele adı altında çıkarmış oldukları OHAL ve buna bağlı hazırlanan kanun hükmünde kararnamelerle adeta Kürdistan’da hayata geçirilen yıkım ve katliam politikalarının bir devamı çerçevesinde, Kürt halkına ve kazanımlarına yönelik bir bir saldırmaktadır.

“AKP’nin halkımıza ve on yıllardan beri en ağır bedelleri ve direnişleri geliştirerek elde ettiği Belediye Başkanlıkları ve milletvekilliklerini düşürme ve yerlerine kayyum atamak için elinden gelen tüm antidemokratik ve hukuksuzluklara başvurarak yeni şeyleri devreye koymaktadır.

“AKP’nin halkımıza ve kazanımlarına yönelik saldırılarının bir tek nedeni olabilir o da halkımızın görkemli direnişleri karşısında çaresizleşen Erdoğan ve hükümetinin bu antidemokratik ve hukuksuz yöntemlerle sonuç alma çabasıdır.

“AKP hükümeti seçimlerle kazanamadığı belediye başkanlıklarına yönelik bir süredir hayata geçirmeye çalıştığı kayyum atama çabası, uzun süredir hayata geçiremese de en son 2 Eylül’de çıkartılan kanun hükmündeki kararname ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun meydan okurcasına açıkladığı 28 belediyeye kayyum atanacak açıklaması, bu konudaki tavır ve tutumlarını ortaya koymuştur.

“İçişleri Bakanının sayı vererek yapmış olduğu bu açıklama, belediyelerimize yönelik alınan bu hukuksuz kararın uygulanacağı yönündedir.

“Belediyelerimize sonuna kadar  sahip çıkacağız”

“Bu konuda, partimiz her ne biçimde olursa olsun, belediyelerimize sonuna kadar halkımızla beraber sahip çıkacağımızı daha önce açıklamıştı. Bu gün halkımızın kazanımlarına yönelik geliştirilen bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağımızı tekrar belirtmekteyiz.

“Kamuoyuna çağrımız kayyum atama bir gasptır, halkın iradesine karşı bir darbedir. Bu gasp ve darbeye karşı herkesin sesini yükseltmesi, halkın öz iradeleriyle kazanılmış demokratik mevzilere sahip çıkması bir gasp ve darbe dinamiği içerisinde hareket eden AKP’nin yaklaşım ve uygulamalarına karşı demokratik direnişi her yerde yükseltmeliyiz.

“Kürt halkı iradesine sahip çıkmalıdır”

“Belediyelerin bu gaspçı zihniyete karşı savunmalıyız. Kürt halkı iradesine sahip çıkmalıdır. Sandıkta yendiği AKP iradesinin kayyum yoluyla bir daha egemenliğini kurmasına sessiz kalınmamalıdır.

Buna karşı herkesi kendi il ve ilçelerde demokratik temelde kazanılmış belediyelere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu faşist zihniyete ve uygulamaya karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz. “ Basından

 

Bu haber toplam 3168 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim