• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

KCK'da ikinci dalga

KCK'da ikinci dalga
Hakkari'de PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik ikinci operasyonda, aralarında belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyesi ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 ay önce yapılan operasyonda gözaltına alınan, aralarında BDP İl Başkanı M. Sıdık Akış'ın da bulunduğu 12 kişinin tutuklanarak Van ve Bitlis'teki cezaevlerine gönderilmesinin ardından, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile bu sabah saatlerinde ikinci bir operasyon düzenlendi. Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin evlere düzenlediği baskınlarda; BDP'li Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Kazandıoğlu, Belediye Meclisi Üyeleri Bülent Armut ve Nurullah Çiftçi, Dives Genel Başkanı Lokman Özdemir ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı İsmail Akboğa gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. BDP Genel Merkez Saymanı M. Salih Yıldız ve BDP Hakkari il Başkanı Orhan Koparan ile birlikte gözaltılara tepki gösteren BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, PKK'nın tek taraflı ateşkes ilan ettiği böyle hassas bir dönemde, belediye meclisi üyeleri ve STK temsilcilerini hedef alan bir operasyonun hukuk dışı ve siyasi olduğunu savundu. Bedirhanoğlu, "Hakkari'de bir operasyon havası estiriliyor. Her
ateşkes sürecinde hem sivil insanlara yönelik operasyonlar hem siyasete yönelik operasyonlar hem askeri operasyonlar daha yoğunluklu bir şekilde sürdürülüyor ve neredeyse bu bir gelenek haline getirilmiş.

13 Ağustos'ta KCK tek taraflı bir eylemsizlik kararı verdi. Ve çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Herkes bu konuda ümitlendi. Bölgedeki STK'lar bu konuda memnuniyetlerini dile getiren açıklamalar yaptı ve ateşkesin çift taraflı olması gerektiğini dile getirdiler. Fakat yine bakıyoruz ki; eski tavır, savaş çığırtkanlığı büyük bir hızla sürdürülmektedir. Hem Kürt çocukları hem Türk çocuklarının cenazeleri yine ailelerine yollanmaktadır.

Böylesi barış umudunun geliştiği bir süreçte özellikle belediyemize yönelik yapılan bu operasyon, tesadüfi bir operasyon değildir. Hepinizin bildiği gibi gözaltına alınan belediye meclis üyelerimiz, belediye işleriyle uğraşmaktan kendi ailelerini bile hatırlayamıyor. Bu operasyon KCK adında yapılmışsa da doğru değil. Kesinlikle bu arkadaşlarımızın böyle bir şeyle yakından uzaktan ilgileri yoktur" dedi.

BDP Genel Merkez Saymanı M. Salih Yıldız ise, çok vahim ve kaygı verici bir sürecin yaşandığı söyledi. KCK operasyonu adı altında yapılan gözaltların tek sorumlusunun AK Parti ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan olduğunu ileri süren ve daha önce bazı gizli tanıkların belediye başkanlarının gözaltına alınması için zorlandığını iddia eden Yıldız ise, PKK'nın yaptığı tek taraflı ateşkesin mevcut hükümet tarafından baltalanmaya çalışıldığını savundu.

BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan ise, KCK adı altında yapılan gözaltıları şiddetle kınadıklarını belirterek, bu tutuklamaların tek sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu iddia etti. Koparan, halka 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda boykot çağrısında bulundu.

Bu arada Hakkari KESK Şubaler Platformu da gözaltıları yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. Kesk Hakkari Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, yapılan bu uygulamaların Hakkari'deki huzura katkı sağlamayacağını belirtti.

 

Bu haber toplam 2790 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim