• BIST 10268.65
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

KCK'den Ezidileri sahiplenme çağrısı

KCK'den Ezidileri sahiplenme çağrısı
KCK: Êzidilerin savunması için sorumluluk almaya hazırız,,

KCK, Irak Şam İslam Devletinin Şengal’de 6 Êzidi Kürdü katletmesine karşılık Kürdistan’daki tüm inanç ve değişik halk kesimlerini Êzidilerle dayanışmaya çağırdı. KCK, “Êzidi halkımızı savunmak için de üzerimize düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu duyuruyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Güney Kürdistan’ın Şengal bölgesinde yapılan iki ayrı saldırıda 6 Ezîdi Kürt hayatını kaybetmiş, 4 kadın da çete mensuplarınca kaçırılmıştı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Daha önce de, Êzidilere dönük çeşitli saldırıların gündeme geldiğini ancak ne merkezi Irak yönetimi ne de Federal Kürdistan Bölgesi yönetiminin gerekli tedbirleri almadığına dikkat çeken KCK, saldırılara karşı korunmanın tek yolunun örgütlülük olduğunu belirtti.

“Êzidi halkı saldırıların boyutu ne olursa olsun hiçbir biçimde kendi öz topraklarını terk etmemeli” çağrısında bulunan KCK, Kürdistan’daki diğer inanç ve kültürel kesimleri bu saldırılara karşı dayanışmayı güçlendirmeye davet etti.

“El-Kaide ile bağlantılı olduğu söylenen çetelerin Ortadoğu’da  Kürt, Alevi, Êzidi ve Ermeni halkları başta olmak üzere kendisinden olmayan tüm etnik ve dinsel topluluklara karşı başlattığı  kirli  savaşı  yürütmeye devam etmektedir. Her gün en vahşi, en insanlık dışı saldırılarını İslam dini adına sürdürmektedir. Rojava’da Kürt halkının varlığına ve kazanımlarına yönelik saldırılarını sömürgeci AKP hükümetinden maddi-manevi her türlü desteği alıp yoğunlaştırarak yürütmektedir. Bu çeteler başta Kobanê olmak üzere Rojava halkının ve savunma güçlerinin önemli direnişiyle ciddi bir biçimde darbeler alsalar da, saldırılarını halen de çeşitli alanlarda yürütmektedirler.

Son günlerde bir kez daha IŞİD çeteleri Musul mıntıkasında iki kez Êzidi halkımıza işyerlerinde çalışırken saldırmıştır. Sadece Êzidi olduğu için bu saldırılara maruz kalmışlardır. Êzidi insanlarımıza yapılan bu saldırıların birisinde iki, bir diğer saldırıda da dört Êzidi insanımızı vahşice katletmişlerdir. Başta katledilen Êzidi insanlarımızın ailelerine ve Êzidi halkına başsağlığı diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bir daha vurguluyoruz.

ÊZİDİLER KATLİAMLAR KARŞISINDA SAVUNMASIZ BIRAKILDI

Musul ve Şengal mıntıkalarında 2007 yılından itibaren çeşitli zamanlarda Êzidi halkına karşı katliamlar gerçekleştirmişlerdir. Ne Merkezi Irak yönetimi, ne de Güney Kürdistan Federal hükümeti bu katliamlar karşısında gerekli tavrı takınmış, tedbir almış, katillerin üzerine gitmiştir. Adeta Êzidi katliamına göz yummuşlar, Êzidileri katliamlar karşısında savunmasız bırakmışlardır.

Ortadoğu halklarının dini inancını kötü emelleri için kullanan bu çeteler bu katliamlarla Êzidi halkını kendi öz topraklarından kopartıp-göçerterek tam bir soykırım uygulamak istemektedirler. Tümüyle ulus-devlet zihniyetini pratikleştirmek, tek devlet, tek ulus, tek din ve tek dil yaratmak için gerçekleştirilen bu katliamlar ne ilk ne de sondur. Bölgede kendi dışındaki tüm ulusal, toplumsal, inanç ve kültür kesimleri tasfiye etmekten başka hiçbir düşüncesi ve zihniyeti olmayan bu insanlık dışı faşist çetelere karşı örgütlü mücadele etmekten başka hiçbir yol ve yöntem yoktur. Bunun için Êzidi halkı saldırıların boyutu ne olursa olsun hiçbir biçimde kendi öz topraklarını terk etmemelidir.

Êzidi halkı nerden ve kimden gelirse gelsin her türlü saldırılara karşı kendisini savunmak için birliğini geliştirmeli, öz savunmasını örgütleyerek karşılık vermelidir. Kürdistan’da yaşayan tüm inanç ve kültür kesimleri bu çeteci saldırılar karşısında güçlü bir dayanışma geliştirmelidir. Her türlü saldırıyı püskürtecek tüm halkların, inançların, kültürlerin varlığını ve özgürlüğünü güvence altına almalıdır. Bu tekçi, soykırımcı ve faşist çetecileri etkisizleştirmeyi hedeflemelidirler.

BİRLİK VE SAHİPLENME ÇAĞRISI

Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak, böyle bir birliğin gelişmesi için bir kez daha çağrımızı yinelerken, Êzidi halkının sahipsiz olmadığını, Êzidi halkımızı savunmak için de üzerimize düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu bu vesileyle herkese duyuruyoruz. “anf

Bu haber toplam 2088 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Emlak patronu idam edilecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:55
  • Japonya’daki Müslümanlar Ramazan Bayramı namazı10 Nisan 2024 Çarşamba 23:18
  • israil'de halk sokaklara döküldü07 Nisan 2024 Pazar 01:47
  • Gazze’de can kaybı 33 bin 137’ye yükseldi06 Nisan 2024 Cumartesi 16:59
  • 120 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da saf tuttu06 Nisan 2024 Cumartesi 16:56
  • İsrail, İran savaşın eşliğinde04 Nisan 2024 Perşembe 23:26
  • 6 büyüklüğünde deprem04 Nisan 2024 Perşembe 14:44
  • Tayvan'da 7.2 büyüklüğünde deprem!03 Nisan 2024 Çarşamba 12:24
  • İsrail, İran Büyükelçiliğini hedef aldı!02 Nisan 2024 Salı 11:07
  • Çocuk yapana 75 bin dolar!01 Nisan 2024 Pazartesi 21:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim