• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

KEKLİKPINAR`A SALDIRI YARALILAR VAR

KEKLİKPINAR`A SALDIRI YARALILAR VAR
Hakkari'de çıkan olaylarda en çok mahalle sakinleri etkilendi. Olaylarda polisin darp ettiği ve aralarında kadın, çocuklarında bulunduğu 15 kişi yaralandı.

 

 Öğle saatlerinde BDP tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında patlak veren olaylar tüm mahallelere yayılmıştı.

 

Olayların çıktığı Keklikpınar mahallesinde ise, atılan gazlardan dolayı bazı evlerin camları kırıldı. Polisin darp ettiği iddia edilen bazı mahalle sakinleri ise hastaneye kaldırıldı. Mahallede incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullan Kılıç, DTP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, BDP Merkez ilçe Başkanı Seyhan Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Korkmaz ve beraberindekilere zarar gören evler, yerdeki kan izleri, mermi kovanlar gösterildi.

 

 Polisin kendilerini darp ettiğini ve mahallede silah kullandığını iddia eden mahalle sakinleri vücutlarındaki darp izlerini basın mensuplarına gösterdiler. Mahalleye giren polislerin kadın çocuk, yaşlı demeden tartakladığını belirten mahalle sakileri olay yerine geç gelen gazetecilere ise tepki gösterdiler.

 

Yerde topladıkları boş mermi kovanların ve patlamamış mermileri gösteren mahalle sakinleri mahalle camisine bile gaz bombası atıldığını belirterek, burada da yaralananların olduğunu söylediler. Kürtçe ve Türkçe olarak olayı anlatan mahalle sakinleri, bazı çocuklarında apar topar mahalleden alınarak gözaltına alındığını ifade ettiler. Daha sonra mahalleye gelen ambulanslar ise yaralıları hastaneye taşıdı. Değişik mahallelerden Ali Erol (40), Şaban Ergin (12), Mukaddes Akar (50), Eşki Keçeci (40), Ğeme Dilbilen (38), Erbil Aslan (12), Ahmet Seven (45), Rokiye Seven (28), İlhan Ertunç (25), Lokman Seven (47), Sadullah Ertunç (41), Şehristan Sever (31), Salih Sever (29) ve Zübeyda Ertunç (55) ile bazı mahalle sakinlerinin darp ve atılan gaz bombasından dolayı yaralandıkları belirtildi.  Hastanede tedavi altına yakınlarını görmeye giden aileler ile polis arasında da yer yer gergin anlar yaşandı. Bazı mahallelerde ise olaylar halen devam ediyor. (Hakkarihabertv.com)

 

Bu haber toplam 7029 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim