• BIST 10003.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Keklikpınar’da panzer devirdiler 3 yaralı

Keklikpınar’da panzer devirdiler 3 yaralı
Hakkari'nin Keklikpınar mahallesinde göstericilerin taşladığı zırhlı aracın devrilmesi sonucu 3 polis memuru yaralandı. Bir pansiyon binasını ise alev aldı.

   Hakkari öğrenci pansiyonu ateşe verildi

 Hakkari'de göstericiler polis panzeri devirdi

Hakkari'de 9 PKK’linin yaşamını yitirmesini protesto eden göstericiler eylemlerini sürdürüyor. Akşam saatlerinde kentin değişik mahallelerinde başlayan ve halen devam eden olaylarda göstericilerin taşladığı zırhlı bir aracın duvardan aşağı devrilmesi sonucu 3 polis memurunun yaralandığı bildirildi. Keklikpınar Mahallesi'nden geçen Hakkari-Van karayolu üzerinde bir araya gelen göstericiler yola barikat kurarak gösteri yaptı.

 

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan göstericiler, akrep diye tabir edilen zırhlı aracı taşlamaya başladı. Yoğun taşlamadan dolayı mahalleden çıkamayan zırhlı aracın yolun kenarındaki duvardan aşağı devrilmesi sonucu içindeki polis memurları mahsur kaldı. Yoğun taşlamadan dolayı arkadaşlarını kurtaramayan polisler peş peşe havaya ateş açtı. Olayı saniye saniye görüntüleyen Hakkarihabertv.com muhabiri ise ölümden kıl payı kurtuldu. Taciye ekiplerinin gönderilmesiyle birlikte olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri taşlama yapan grupları dağıtmak ve zırhlı araçta mahsur kalan arkadaşlarına ulaşmak göstericilere gaz bombalarıyla müdahale etti.

 

 Devrilen zırhlı araçta bulunan ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 3 polis memurunu kurtararak bölgeye gelen ambulanslarla Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, çok sayıda çevik kuvvet ekibinin sevk edildiği mahallede ise gerginlik halen sürüyor. Devrilen panzeri çekmeye çalışan gazetecileri ise polis olay yerine yaklaştırılmadı. Daha sonra olay yerine gönderilen bir çekici ile zırhlı araç olay yerinden kaldırıldı. Gazetecileri de tehdit edin polisler mahalleye gaz bombası atmayı sürdürdü.

 

Öte yandan ise, Gazi Mahallesi'nde de devam eden olaylarda gaz bombası mı yoksa molotofmu belirlenemeyen bir nedenden dolayı Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Öğrenci Pansiyonu binasının 4. katında yangın çıktı. Pansiyonda çıkan yangına ilk müdahaleyi bölgede bulunan polis ekipleri TOMA adlı zırhlı araçtan sıktıkları tazyikli su ile yaptı. Daha sonra bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Hakkarihabertv.com

 ponsiyon-binesi-yakildi.jpg

 

Bu haber toplam 9501 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim