• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

KENT KADIN MECLİSİ BASKILARI KINADI

KENT KADIN MECLİSİ BASKILARI KINADI
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kent Kadın Meclisi son günlerde parti yöneticileri ve üyelerine yönelik yapılan baskı ve tutuklamaları yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

 Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde yapılan basın açıklamasına Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Belediye Başkan Vekili Metin Kazandıoğlu, DTP Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt ve çok sayıda partili katıldı. Burada bir açıklama yapan DTP Kent Kadın Meclisi üyesi Zeynep Besi, partilerine yönelik geliştirilen ve aralarında parti genel başkan yardımcıları ve birçok yöneticisinin de olduğu operasyonun hukuk ve demokrasi dışı olduğunu, bunun da AKP'nin yerel seçimlerde Kürt halkının daha önce kendisine verdiği oyları geri almasından kaynaklanan bir tahammülsüzlüğü olduğunu belirtti.

 

Hiçbir gücün kendilerini onurlu demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamayacağını belirten Besi, “Bedeli ne olursa olsun büyük bir cesaret ve kararlılıkla demokratik duruşumuzdan asla taviz vermeksizin mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Operasyon ve gözaltılar derhal son bulmalı ve tutuklanan arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Bölgede çatışmaların başladığını, büyük operasyon hazırlığı yapıldığını siyasi çözüm tartışmalarının gündemleştiği bir süreçte operasyonların hız kazanması düşündürücüdür. Biz Kürt ve Türk kadınları olarak bu savaşta en çok yüreği yanan anneler olarak PKK'nın tek taraflı almış olduğu çatışmasızlık kararının devletin ve hükümetin de buna biran önce olumlu yanıt vermesini istiyor ve başka annelerinde yüreğinin yanmasını istemiyoruz. Bu noktada, devleti ve hükümeti sorumlu ve duyarlı hareket etmeye, sürece olumlu yanıt vermeye çağırıyoruz. Kürt halkı parti yöneticilerine yapılan saldırılara karşı sessiz kalmayacaktır. Yeni çeteler kurmanıza izin vermeyecektir. DTP'ye sahip çıkacağımızı gözaltına alınan ve tutuklanan parti yöneticilerimizin serbest bırakılmaları ve serbest bırakılıncaya kadar demokratik haklarımızı kullanacağız” şeklinde konuştu.

 Yapılan açıklamanın ardından partililer, 1 dakikalık oturma eyleminde bulundu.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklaması daha sonra olaysız bir şekilde son buldu. NECMİ ERTUŞ(İHA)

 

 

 

Bu haber toplam 2268 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim