• BIST 10193.78
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Kerem Altıparmak Barolar Birliği’nden istifa etti

Kerem Altıparmak Barolar Birliği’nden istifa etti
TBB Başkanı Feyzioğlu’nun barış isteyen akademisyenleri “sözde aydın” olarak nitelendirmesinin ardından Yrd. Doç. Kerem Altıparmak, TTB’nin İnsan Hakları Bilim danışma Kurulu üyeliğinden istifa etti

nkara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Türkiye Barolar Birliği (TTB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliğinden istifa etti.

İstifasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Altıparmak, üyesi olduğu kurulun hem ‘bilim kurulu’, hem de ‘insan hakları kurulu’ nitelikleri olduğunu belirterek, akademik özgürlükler ve ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu bu olağanüstü dönemde daha duyarlı platformlarda var olmanın doğru olduğunu söyledi.

Altıparmak’ın istifa açıklaması şöyle:

“Üyesi bulunduğumuz kurul iki temel nitelik taşıyor. Birincisi Bilim Kurulu olması, ikincisi ise İnsan Hakları Kurulu olması. Türkiye’de akademisyenler inandıkları görüşleri açıkladıkları için eşi benzeri görülmemiş bir şekilde devletin tüm kurumlarının hedefi haline gelmiş, fiziki ve hukuki tehditler almaya başlamıştır.

“Birçok meslektaşımız bu nedenle idari ve cezai soruşturmalar geçirmekte ve işlerini kaybetmektedir. Bu ortamda, kendi de akademisyen olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu bu kadar açık bir saldırı altında olan, ölümle tehdit edilen meslektaşlarımızı ‘mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul’unun sözde aydınlarının kalıntıları’ olarak tanımlamak suretiyle bu korkunç ortama katkı sunmuştur.

“Bu koşullar altında Barolar Birliği’nin çatışı altındaki Bilim Kurulu’nda çalışmanın bir insan hakları akademisyeni için kabul edilemez nitelikteki bu ifadelere katılmak anlamına geleceğini düşünüyorum. Akademik özgürlükler ve ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu bu olağanüstü dönemde bu özgürlüklere daha duyarlı olan platformlarda var olmanın daha doğru olduğunu değerlendirdiğim için Kurul üyeliğinden istifa ediyorum.”

Feyzioğlu ne demişti?

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hedef gösterdiği, Sedat Peker’in tehdit ettiği akademisyenlerle ilgili olarak şunları söylemişti:

“Şunu hep birlikte söylemek zorundayız; devlet yıkılırsa herkes, hepimiz altında kalırız. Devlet yıkılırsa ne adaletten ne gelecekten ne refahtan ne insan haklarından ne de aydınlık bir gelecekten söz edebiliriz. O halde devleti yıkmak isteyen herkese, her güce karşı yek vücut olmak zorundayız. Bu noktada kanlı terör örgütü PKK’ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyeti’ne söz söyleyenleri, mütakere döneminin işgal altındaki İstanbul’un sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum.”

ÖHD de tepki göstermişti

Feyzioğlu’nun sözlerine Özgürlükçü Hukukçuklar Derneği de tepki göstermiş, “Bu katliamlara ortak olmayacağız diyen akademisyenleri ırkçı ve faşist zihniyetinizle ‘mütareke döneminin işgal altındaki sözde aydınlarının kalıntıları’ olarak nitelendirmenizi kınıyoruz. Akan her bir damla kanda pay sahibi olduğunuzu bir kez daha yineliyoruz” demişti. imc

Bu haber toplam 2474 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim