• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

KESK AÇLIK GREVİ BAŞLATTI

KESK AÇLIK GREVİ BAŞLATTI
(DTP) Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Kesk in açlık grevine destek vererek "Bu demokratik eylem artık bu sistemin Jandarma devleti ve polis devleti kurumadan kurtarmaya çağrı eylemidir" dedi.

Hakkari Kesk Şubeler Platformu sendikalarına yönelik baskılara ve işten atılmaları, sürgünlerı, gözaltılara ve tutuklamalara karşı Altay Caddesi üzerinde bulunan sendika binası önünde çadır kurarak açlık grevi başlattı. Kesk Şubeler Platformu tarafından yapılan basın açıklamasına, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, DTP Hakkari İl Başkan Hasan Güzel, Tarım Orkam-Sen Genel sekreteri Metin Vuranok, Eğitim-Sen Van Şubesi Örgütleme Sekreteri Selami Özyaşar ile sendika üyeleri ile DTP liler katıldı. Burada bir basın açıklaması yapan Kesk Dönem Sözcüsü Musa Bor, sendikalarının gözaltı, tutuklama ve baskılara karşı geri adım atmayacağını belirtti. Bor,"Keyfi bir şekilde hürriyetleri ellerinde alınan, tutuklanan 14 arkadaşlarının serbest bırakılıncaya ve Kesk e yönelik baskılar durdurulmayacağına mücadelelerini sürdüreceğiz Bu nedenle bugün öğle saatlerinde Kesk olarak 24 saat sürecek olan açlık grevi başlattık" dedi.

Tarım Orkam-Sen Genel sekreteri Metin Vuranok ise, Türkiye genelinde baskılara karşı baş eğmeyen bir örgüt olduklarını belirtti. Yapılan baskılarda bir şey elde edemeyeceklerini ifade eden Vuranok," Kesk bugün olduğu gibi gelecek dönemlerde de baskılara boyun eğmeyecektir. Başta Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümü noktasındaki söylemleri noktasında asla geri adım atmayacaktır. Kesk e saldıranlar şimdi şaşkındırlar" şeklinde konuştu. Eğitim-Sen Van Şubesi Örgütleme Sekreteri Selami Özyaşar da Hakkari de çocukların kafasına dipçikle vuran AKP bununla yetmeyip bu ülkede demokrasi mücadelesi veren Kesk e el uzattığını, emekçiler olarak da hiçbir zaman boyun eğmediklerini ve eğmemeye de devam edeceklerini söyledi.

"BU SİSTEMİN ARTIK JANDARMA DEVLETİ VE POLİS DEVLETİ KURUMADAN KURTARMAYA ÇAĞRI EYLEMİDİR"

Kesk yöneticilerinin ardında bir konuşma yapan Av. Hamit Geylani ise, Türkiye de emekçilerin ve çalışanların yüz akkı barışın ve demokrasinin sesi olan Kesk üzerindeki anti demokratik hukuk dışı tüm emelleri, tutuklamaları ve eylemlerini sabote etmelerini burada kınadığını belirtti.

Geylani,"Kesk in üzerindeki bu hukuk dışılık öyle konu bildik bir rastlantı değildir. 25 yıldır bu ülkede devam eden kuralı yolu yordamı olmayan bir savaşın Kürt halkının kimlik mücadelesinin adına bu ülkede annelerin gözyaşlarıyla sulanan bir zihniyetin devamıdır. DTP başta Kesk ile birlikte bu mücadelede bütün sivil kuruluşlarıyla bu baskılar karşı boyun eğmedi bundan sonra da eğmeyecektir.

Bu demokratik eylem artık bu sistemin Jandarma devleti ve polis devleti kurumadan kurtarmaya çağrı eylemidir. Bu ülkenin demokrasileşmesi ve toplumsal barışın tesisi için bu çığlıktır. Bütün Türkiye ye bir sestir. Bu sesin etek kemiğe bürünmesi kalıcı sonuç alınması için tek seçeneğimiz birlik ve beraberliktir" dedi.

Basın açıklamasının ardında milletvekilleri, belediye başkanları sendika yönetici ve üyeleri ile birlikte açılan açlık çadırında bir süre oturdular. Basın açıklaması olaşsız olarak sone erdi.(HakkariHabertv)

Bu haber toplam 4061 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim