• BIST 10015.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Kesk gözaltı ve baskıları kanadı

Kesk gözaltı ve baskıları kanadı
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi Yönetim Kurulu üyesi A. Kerim Beyter, KESK Şubeler Platformu adına yaptığı açıklamada hiçbir baskı KESK' i mücadelesinden geri adım attıramaz dedi.

KESK Şubeler Platformu son günlerde, akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, gençler, sendikacılar ve farklı düşünen her siyasetçinin gözaltına alınmasını kınadı. Bulvar Caddesi üzerinde buluna şube binası önünde KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcülüğü adına bir açıklama yapan (SES) Hakkari Şubesi Yönetim Kurulu üyesi A. Kerim Beyter, faşizan yönelimlerin toplumu tek tipleştirmeye ve bir baskı imparatorluğu kurmaya yönelik planlı bir stratejinin parçası olduğunu, en son dün sabah saatlerinde başta konfederasyonumuz KESK Genel Merkezi olmak üzere 17 ilde 123 yere hukuksuz ve antidemokratik bir şekilde polis baskınları gerçekleştirildiğini söyledi.

KESK BİNASININ ARANMASINI KINIYORUZ

Beyter," 250 bin emekçinin üyesi olduğu konfederasyonumuz KESK' in Genel Merkez binasının polisler tarafından aranmasını, bilgisayarlara el konulmasını ve yıllardır kamu emekçilerinin ekonomik ve demokratik haklarının geliştirilmesi için mücadele eden KESK' in Hukuk ve TİS uzmanı İsmet Aslan'ın yapılan baskın sonucu gözaltına alınmasını hukuksuzluk olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef gösteren bir zihniyetin konfederasyonumuzu hedef alması manidardır. Dün gerçekleştirilen operasyonlarda Diyarbakır ve Şanlıurfa Eğitim Sen şubeleri de hedefteydi.

Bu iki şubemize yapılan operasyonlarda da sendika binaları aranıp, Şanlıurfa Eğitim Sen Tis ve Hukuk Sekreteri Murat Oruç ile Diyarbakır şubemiz üyesi Gülsüm Çelik gözaltına alınmışlardır. Daha birkaç gün önce Şanlıurfa'da tutuklanan üye ve yöneticilerimizin bir süre cezaevinde kaldıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmaları yok yere tutuklandıklarının açık ifadesidir. Tamamıyla keyfi olarak yürütülen bu gözaltı ve tutuklamalar, onurlu mücadelemizi sindirebileceğini sananların büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını bir kez daha gösterecektir"

KESK OLARAK BURADAN BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ

Beyter,"Son saldırılarda ilimizde ve ilçelerimizde seçilmiş belediye başkanı ve siyasi partilerin yöneticilerine yönelik baskı ve gözaltı saldırılarını emek ve demokrasi güçleri olarak hukuksuzluğun açık örneği olduğunu belirtir, bir an önce tutuklanan ve gözaltına alınanların serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Bu sabah Şemdinli ilçemiz Belediye Başkanı Sedat TÖRE' nin evinin de aynı hukuksuz uygulamalar ve bahanelerle basılması, kendisi gibi düşünmeyenlerin sindirilmesine yönelik baskıların sürdüğünü göstermektedir.

KESK olarak buradan bir kez daha uyarıyoruz. Hiçbir baskı, yıldırma operasyonu bizleri kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerini geliştirme mücadelesinden geri adım attıramayacaktır. AKP hükümeti bilmelidir ki; yirmi beş yıldır onlarca hükümete karşı bu mücadeleyi her türlü baskıya rağmen bu günlere kadar nasıl sürdürdüysek bundan sonra da sürdürmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2763 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim