• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Kesk, gözaltılar durdurulsun

Kesk, gözaltılar durdurulsun
Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Demirel, askeri ve sıkıyönetim mahkemelerinin yerine kurulan DGM'ler eskilerini arattığını söyledi.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan KESK binası önünde yazılı bir basın açıklaması yapan Metin Demirel, .başbakan ne zaman birilerini hedef yaparsa hemen ertesinde özel yetkili mahkemeler ve savcılar harekete geçtiğini belirten Demirel, daha operasyon yapılmadan yalaka medyada operasyon bilgilerine yer verilerek kişilerin hedef gösterildiğini söyledi. Avukatların bile görmediği, görmesi yasaklanan dosyalar yalaka medyada sayfa sayfa yayınlandığını ifade eden Demirel, hiçbir dönem olmadığı kadar yargı siyasi iktidarın yönlendirmesi ve etkisi altında, hükümet aleyhine en ufak bir soruşturma açan savcı ya da hakimler ya görevden alınıyor yada görev yerleri değiştiriliyor dedi.

kesk-1.20111203152324.jpg

Demirel,"Hükümetin politikalarına uygun hareket edenler ise terfi ettirilerek ödüllendiriliyor. Tuzun koktuğu yer tam da yargının şu an içinde bulunduğu durumdur. Cezaevleri tıka basa doldu. Başbakan yeni okulların, hastanelerin, yolların yapılacağı ya da insanca yaşayacak ücret müjdesi değil yeni cezaevi yapma müjdesi veriyor, artık yeter diyoruz. Bu gidişata son verilmelidir.

Onlar son vermese bizler son vereceğiz. Ülkemizde devrimci bir dönüşüme ihtiyaç olduğu açıktır. Bu dönüşümü emekten, demokrasiden, özgürlükten ve barıştan yana olan güçler gerçekleştirecektir. Bu dönüşümü emek ve demokrasi mücadelesinin zor olduğunu bilen bizler gerçekleştireceğiz. Bu nedenle diyoruz ki Özel Yetkili Mahkemeler ve Terörle Mücadele Yasası kaldırılmalıdır.

Gözaltı operasyonları durdurulmalıdır. Hukuka aykırı tutuklananlar derhal serbest bırakılmalıdır. Taleplerimiz dikkate alınmaz, gereği yapılmazsa okulda, sırada, içeride, dışarıda, fabrikada, işyerlerinde, her yerde direnişi yükselteceğiz. Ya onlar ülkeyi cehenneme çevirecek ya da bizler geleceğimize sahip çıkarak eşit, özgür, adil ve barış içinde bir ülkeyi kuracağız" şeklinde konuştu. Basın açıklamasına çok sayıda STK temsilcileri de destek verdi.

 

Bu haber toplam 3835 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim