• BIST 11074.42
  • Altın 2502.776
  • Dolar 32.2055
  • Euro 35.0096
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Kesk Rojava katliamını kınadı...

Kesk Rojava katliamını kınadı...
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, Rojava katliamını kınadı.

 Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde yapılan açıklamaya Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Adil Zozani, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, parti üyeleri, STK temsilcileri veçok sayıda vatandaş katıldı.

Burada KESK Dönem Sözcüsü Cemal Balıkesir tarafından okunan açıklama ile Rojava katliamı kınandı. Suriye’de uzun zamandır süren ve gittikçe daha kanlı bir hal alan iç savaş, tüm Ortadoğu’yu etkilemeye devam ettiğini ifade eden Balıkesir, bu kaos ortamında eşit, demokratik, özgür bir yaşamı inşa etme amacıyla Rojava’daki halkımız kendi öz yönetimlerini geliştirmeye çalışmaktadır dedi.

Balıkesir,"Oluşturulan bu demokratik yaşam alanı sadece Kürtler için değil, Suriye’de yaşayan tüm mazlum halklar için sivil yaşamın mümkün kılındığı bir bölgeyi oluşturmaktadır.Ancak, Rojava halkları, hem Baas diktatörlüğünün hem de insanlıktan nasibini almamış ve tüm Suriye halkına ihanet eden çeteci grupların saldırılarına uğramaktadır. Bu saldırılar günlerdir sivil halka yönelik katliam ve kaçırma boyutlarına ulaşmıştır.

KADİR GECESİNDE 100 KÜRT ÖLDÜRÜLDÜ 350'Sİ REHİN ALINDI

El Kaide bağlantılı El-Nusra'nın saldırısı sonucu Halep’in Sefire ilçesine bağlı Tel Aran ve Tel Hasıl beldelerinde yaşayan çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere kutsal Ramazan ayında ve hatta Kadir gecesinde 100’e yakın Kürt öldürülmüş, 350 sivil rehin alınmıştır. Çetelerin bu vahşi saldırıları, başta Türkiye’nin ve uluslararası hegomonik güçlerin lojistik, askeri ve ekonomik tüm desteklemeleriyle halen devam etmektedir.

BU ÇETELERİ DESTEKLEYEN ÇEVRELERİ LANETLİYORUZ..

Kendi kimliğine ve insanlığın evrensel değerlerine cesurca sahip çıkan Rojava halkına yönelik bu saldırıları yapan çeteleri ve onları destekleyen tüm kesimleri lanetliyoruz. Bu çetecilerin Camii gibi kutsal mekanlardan “Kürtlerin Malları ve Namusları Helaldir” gibi vaazlar yapmaları bu alçak çetecilerin gerçek islamiyetle, insanlıkla hiçbir alakalarının olmadığını göstermektedir. Hiçbir din, inanç ve hukukta yer almayan katliam fermanlarını, sahte islam maskelerinin ardından fetvalarla ilan eden bu çetelerden ve onların destekçilerinden daha imansız bir kesim olamaz. Elbette tüm bu münafıkların yaptıkları islam dinine de mal edilmeyeceği açıktır.

CEYLANPINAR'A GİDENLERE POLİS SALDIRMIŞTIR..

Ayrıca, dikenli teller, duvarlar, hendeklerle belirlenen sanal sınırlarla, Rojava halkına yönelik uluslararası sistem tarafından siyasi ve ekonomik ambargo uygulanmaktadır. Ülkenin dört bir yanından gönderilen insani yardım malzemeleri, sınır kapılarında bekletilmektedir. Yaşanan bu vahşeti kamuoyuyla paylaşmak için Ceylanpınar’a giden halkımıza, polis şiddetiyle karşılık verilmektedir. Sınırın öteki yanındaki saldırılarla, hattın bu tarafındaki saldırılar aynı zihniyetin ürünüdür.

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik bugüne kadarki tavrını bir an önce terk etmesi gerektiğini belirtiyoruz. Gözü dönmüş, vahşi çeteleri desteklemekten vazgeçmesi gerektiğini, Türkiye’yi çete üyelerinin buluşma ve Suriye’ye geçiş üssü olarak kullanmalarına derhal son vermesi gerektiğini belirtiyor; Rojava’ya yönelik tüm sınır kapılarının insani ve diplomatik girişimlere açılması gerektiğini belirtiyoruz.

KÜRDİSTAN BÖLGESİ SINIR KAPISINI HEMEN AÇSIN

Yine Kürdistan bölgesel yönetimine buradan seslenerek Rojava halkımızla olan Sêmalkasınır kapısının bir an önce açılmasını, aksi taktirde Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Halkımızın nazarında büyük bir töhmet altında kalacağını, Bu uygulamaların sonlandırılarak Rojava Halkımızın sahiplenmesi gerektiğini buradan Güney Kürdistan yönetimine belirtmek isteriz. Dünyanın birçok yerinde bu katliamlara göz yumuluyorken, diğer bir parçadaki Kürt kardeşlerimizin Rojava ya sınır kapısını kapatıyor olması Kürtlük adına utanç verici bir durumdur. Bu yaklaşımları,  halkımız tarihin sayfalarında “ihanet” olarak adlandıracaktır. 

TÜRKİYE BAŞBAKANI KATLİAMA SEYİRCİ KALIYOR..

Bir yandan Kürt sorununun çözümü için barış görüşmeleri yaparken diğer yandan sadece sanal sınırların böldüğü diğer Kürtleri imhayla tehdit etmek, barışa nasıl yaklaşıldığını da ortaya koyuyor. Daha önce Suriye’de Esad Rejiminin katliamlarına karşı “ Suriye’de yaşanan bu katliamlara sessiz kalamayız.” diye isyan eden Sayın Başbakan, Rojava’da Kürt Halkına karşı katliam yaşanırken neden sessiz kalmaktadır. Sınırlar kaç parçaya bölünmüş olursa olsun Kürt halkı bir bütündür. Kürdistan’ın bir parçasındaki Kürtlere yönelik tavır, aynı zamanda diğer parçalardakilere de gösterilmiş demektir. Kürt halkının kazanımlarını tanıyın, uzatılan barış elini tutun ve adım atın.

BU KATLİAMLARA DESTEK VERENLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Hakkari Kesk Şubeler Platformu olarak, Rojava’da yaşanan katliamları ve bu katliamlara destek verenleri şiddetle kınıyoruz. Rojava halkımızın yanında olduğumuzu ve herkesi başlatılan Rojava yardım kampanyalarını sahiplenmeye çağırıyoruz.

BU KATLİAMLARIN HESABO SORULACAK: Rojava katliamının hesabı sorulacak, AKP'ye destek olma, katliama ortak olma Bıji berxwedana Rojava, Bijî soreşa Rojava, Katil El-Nusra, işbirlikçi AKP, El-Nusra cephesi AKP çetesi, Rojava'ya ambargo insanlık suçudur, Rojava halkı yalnız değildir" dedi.

kesk-1.20130806183716.jpg

kesk-2.20130806183727.jpg

kesk-3.20130806183739.jpg

Bu haber toplam 5537 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim