• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

KESK'li kadınlar Özgecan için meşaleli yürüyüş düzenledi

KESK'li kadınlar Özgecan için meşaleli yürüyüş düzenledi
KESK Hakkari Şubeler Platformu Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için meşaleli yürüyüş düzenledi.

KESK’li kadınların yürüyüşüne HDP ve DBP il yöneticileri, Hakkari Belediye eş Başkanı Nurullah Çiftçi, kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri destek verdi. 

Sendika binası önünde ellerindeki meşaleler ve Özgecan’ın fotoğrafları ile yürüyüşe geçen KESK’liler Cumhuriyet Caddesi üzerinden Vakıfbank Kavşağı’na oradan da belediyesi önüne geldi.

video.20111002184103.jpg

Burada açıklamayı okuyan KESK Hakkari Dönem Sözcüsü Emel Atay Akbaş, Özgecan katliamını gerçekleştiren zihniyet ile Şengal’de Ezidi Kürt kadınlara yönelik katliam, tecavüz ve alıkoymayı gerçekleştiren zihniyetin aynı olduğunu söyledi.

“KADINA YAPILAN ŞİDDETİN BİLANÇOSU”

Erkeklerin kadınları öldürmeye devam ettiğini anlatan Akbaş, geçtiğimiz ayda, 26 kadının öldürüldüğünü anımsatarak, 36 kadının ve kız çocuğunun yaralandığını 13 kadın ve kız çocuğuna ise cinsel tacizde bulunulduğunu ifade etti.

“Utanç Davası” olarak bilinen 13 yaşındaki N.Ç’nin davasını anımsatan Akbaş, 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç. hakkında yerel mahkemenin “Kızın rızası vardı.” Şeklindeki kararının Yargıtay’ca onanmasını eleştirdi.

“DEVLET Ö.Ç DEVESINI AKLADI”

Devletin 14 yaşında 34 kişinin cinsel istismarına uğrayan Ö.Ç. davasında tecavüzcüleri akladığını belirten Akbaş, “Özgecan’ın katlini bu çerçeveden değerlendirmemiz gerekiyor. Özgecan’ı, Pippa’yı,Dora’yı öldüren, N.Ç. ve Ö.Ç gibi nice çocuğun hayatını karartan erkek şiddetine karşı susmuyoruz. Katledilen, tecavüze uğrayan, tacize uğrayan, sırf kadın olduğu için, dayatılan yerine kendi seçtiği kimliği yaşadığı için aşağılanan tüm kadınlar gözümüzde bir. Tüm bunları var edenin erkek-devlet-yargı olduğunu hep söyledik, şimdi bir kez daha yineliyoruz” dedi.

“KADINA ŞEDDET UYGULAYANLARA EN AĞIR CEZALAR VERİLSİN”

Akbaş, KESKli kadınlar tüm kadın katillerinin ve kadına şiddet uygulayanların en ağır cezalara çarptırılmasını beklediklerini ifade ederek, kadınların mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

“İDAM ÇARE DEĞİL”

Çarenin idamı geri getirmek olmadığını belirten Akbaş, “İran’da, Afganistan’da ABD’de idam cezası var. Asıl olan kadının kadın kimliğiyle var olabilmesini sağlayacak bir toplumsal yapıya dönüşümü, kadın için kadını gören politikalar yapılması ve toplumsal cinsiyet perspektifinin hayat bulduğu bir adalet sistemi talebini yükseltmektir. Kadına yönelik şiddetin tüm biçimlerini ortadan kaldırmak için bize düşen, sesimizi yükselterek, uğruna mücadele ederek, evlerimizden iş yerlerimizden başlayarak hayatımızın her alanında kadın-erkek eşitliğini sağlamak, bu bilinci yaygınlaştırmaktır” diye konuştu.

“KADINA YÖNELİK HİÇBİR ŞİDDET MÜNFERİT DEĞİLDİR”

Özgecan Aslan, cinayetinin sıradan bir adli vakanın çok ötesinde yıkıcı sonuçları olan toplumsal bir sorun olduğuna işaret eden Akbaş, kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddet olaylarının hiçbirinin münferit olmadığını” söyledi.

Akbaş son olarak yarın saat 12.00’da kentteki sivil toplum örgütlerinin TBMM’de görüşmeleri devam eden “İç güvenlik” paketi ile ilgili açıklama yapacağını açıklamaya tüm STK’ların davetli olduğunu sözlerine ekledi.Hakkarihabertv.com

kesk-1-001.jpg

Bu haber toplam 3535 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim