• BIST 9967.91
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Kesk'ten açlık grevi açıklaması

Kesk'ten açlık grevi açıklaması
Hakkari Kesk Şubeler Platformu, cezaevlerinde 37 gündür devam eden açık grevlerine son verilmesi için hükümet ve Adalet Bakanlığına çağrıda bulundu.

 

Kesk Şubeler Platformu binasında yapılan açıklamaya; Büro Emekçileri Sendikası Hakkari Şubesi (BES) Başkanı Cemal Balıkesir, Tüm Belediye ve Yerel Hizmetleri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Başkanı Serdar Koşar, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Şerif Ateş ile Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi Başkanı Metin Demirel de katıldı.
  Burada platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Şerif Ateş, Türkiye cezaevlerinde bulunan PKK ve PAJK davalarından tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül 2012 günü başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinin 37. gününe girdiğini belirtti. Ateş, ”Maalesef iktidar her zaman yaptığı gibi bütün algılarını kapatmış kör, sağır ve dilsizi oynamaktadır. 1980 yılından bugüne kadar Türkiye cezaevlerinde 144 kişi açlık grevleri ve ölüm oruçları nedeni ile yaşamını yitirmiştir. Bu kadar ağır bir sürecin yaşandığı Türkiye’de yeni ölümlerin yaşanmaması için Adalet Bakanlığını sorumlu davranmaya ve süreci zorlaştırmamaya davet ediyoruz. Mahpusların zorla müdahale edilerek tek kişilik hücrelere atılması ve bilinçsizce yapılacak tıbbi müdahaleler, sorunları daha da ağırlaştıracaktır.

Dolayısıyla sorun diyalog ve müzakere yöntemi ile çözülmelidir. Bunun için de başta sivil toplum örgütleri olmak üzere duyarlı kişilerin arabuluculuğuna gerekirse başvurulmalıdır.

Bu ülkede daha fazla kan ve gözyaşının dökülmemesi, halklar arasında geri dönüşü olmayan bir çatışma ortamına girilmemesi, Kürtlerin demokratik taleplerinin kabul edilmesi için bu sorunun bütün taraflarıyla bir an önce görüşülerek barış ortamı sağlamak için açlık grevcilerinin taleplerine kulak verilmesini istiyoruz.

Açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin Kürt sorununun çözümü noktasında tartışılan talepler olduğu ve bu nedenle de bu konuda siyasal iktidarın ölümler yaşanmadan gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtmekteyiz” ifadelerini kullandı. Hakkarihabertv.com

kesk-m.jpg


 

Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim