• BIST 10045.74
  • Altın 2389.508
  • Dolar 32.4518
  • Euro 34.631
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Kesk'ten basın açıklamasına davet

Kesk'ten basın açıklamasına davet
KESK Hakkari Şubeler Platformu olarak 06 Aralık 2012 Perşembe günü saat 11.30-12.00 saatleri arası Hakkari Devlet Hastanesi önünde yapacağı basın açıklamasına tüm emekçileri davet etti.

Ses Hakkari Şubesi Başkanı Metin Demirer, Hakkari CEO’sunun eliyle sözleşmeli yönetici olması için SES üyesi olan arkadaşlarına sendikalarından istifa edilmesi dayatılırken yandaş sendika yöneticilerinin ise bir bir sözleşmeli yönetici olarak atandığını söyledi.

Bulvar Caddesi üzerinde buluna şube binasında bir açıklama yapan Metin Demirer, sağlıkta dönüşümün bir sonucu olarak 30 Kasım 2012 tarihin de İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir sağlık emekçisi, Acil Tıp Asistanı Dr. Melike Erdem altıncı kattan atlayarak intihar ettiğini ifade ederek, emekçiye tüm sağlık çalışanları adına başsağlığı dilediklerini belirtti.

Demirer,”Hakkari CEO’sunun eliyle sözleşmeli yönetici olması için SES üyesi olan arkadaşlarımıza sendikalarından istifa edilmesi dayatılırken yandaş sendika yöneticileri de bir bir sözleşmeli yönetici olarak atanmıştır. Bu durum iş yerlerimizde çalışma barışını ve huzurunu bozarak, baskıcı bir ortam yaratılmak istenmektedir. Yapılacak yönetici atamalarının hangi sağlık emekçisi olursa olsun liyakatını ve emeğini gözeterek hak eden ve Hakkari halkına gerçek anlamda sağlık hizmeti verecek kişilerden olmasını bir kez daha vurguluyoruz.

Aksi takdirde halka hizmet veren sağlık kurumlarında kutuplaşma ve güven sorunu yaratacağını düşünüyoruz. Devlet hastanelerini ticarethaneye dönüştüren bu düzenleme ve bunun üzerinden yapılacak partizanca kadrolaşmaya karşı bu mücadelede toplumun her kesimini bizlerle birlikte olmaya çağırıyoruz. Biz bu mücadele de halkın sağlık hakkının gasp edilmesine ve kamusal alanda hiç bir liyakat ve yasal ölçüleri esas almayarak yönetici ataması yapan iktidar ve yandaş sendikacılık anlayışına karşı tüm kamu emekçilerinin mücadelemize destek vermesini bekliyoruz.

Bu temelde KESK Hakkari Şubeler Platformu olarak 06 Aralık 2012 Perşembe günü saat 11.30-12.00 saatleri arası Hakkari Devlet Hastanesi önünde yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 3535 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim