• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kesk'ten Kato festivali açıklaması

Kesk'ten Kato festivali açıklaması
Kesk Dönem Sözcsü Cemal Balıkesir, Cilo Doğa Derneği tarafından organize edilen ve bu yıl birincisi yapılacak olan “1. Kato Doğa, Barış ve Kültür Festivaline” savaş karşıtı tüm Kamu emekçilerini davet etti.

KESK Şube binasında bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Cemal Balıkesir, 1 Eylül Dünya Barış Günü arifesinde Ortadoğu eksenli savaş tamtamları çalmaya başladığını belirtti. 

Özellikle Suriye de emperyalizm ve onların bölgedeki kukla devletleri Ortadoğu halklarına çektirmediği acılar kalmadığını ifade eden Balıkesir, bugün özellikle Suriye’de tüm Suriye halklarının özgürlük mücadelesini veren ve Demokratik  bir Suriye için mücadele eden Rojava Kürdistanı aylardır  kuşatma halindedir dedi.

Balıkesir,”AKP destekli olduğu açık olan çeteler tarafından kadın,çocuk demeden katliamlar gerçekleştirilmektedir. Rojava Kürtleri bir yandan savaş ve katliamlar ile sindirilmek istenirken bir yandan da  zorla göç ettirilerek Rojava Kürdistanı boşaltılmak istenmektedir.  Öte yandan 21 Mart 2013 Nevroz’undan bu yana bölgemizde süren çatışmasızlık hali  Kürt tarafının tüm uyarı ve kaygılarına rağmen AKP tarafından  çözüm sürecine ilişkin herhangi bir adım atılmamaktadır. 

Adeta Hükümet eli ile çözüm süreci akamete uğratılmaktadır. Aylardır karşılıklı ateşkes nedeni ile ölümlerin olmaması sevindiricidir.  Ancak Kürt halkı demokratik bir çözüm için AKP’yi hala ciddi ve samimi bulmamaktadır. Bundan dolayıdır ki Kürt halkı 30 yıldan fazla süren kirli bir savaşın nelere mal olduğunu en yakından bilen bir halktır. Toplumsal yaşamımız ve kadim coğrafyamız şiddetin ve çatışmaların sonucu olarak adeta kıyımdan geçirildi. Savaşın tahribatlarını ve acılarını  çeken Kürt Halkı bugün anadili, kimliği  ve kendi kendini yönetebileceği demokratik bir yönetim için mücadele vermekte ve direnmektedir”

1 EYLÜL’DE DÜNYAYA BARIŞ MESAJI VERMEK İSTİYORUZ...

Ballıkesir,” Bu nedenle 30 yıllık kirli savaşta şiddetin tüm yıkıcılığına ve tahribatına tanık olmuş olan Hakkari halkı olarak 1 Eylül Dünya Barış gününde tüm dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Hakkari Coğrafyasında ve özellikle bir dönem şiddetli çatışmaların yaşandığı Kato Dağından tüm insanlığa  savaşa ve şiddete  karşı Barış, özgürlük, demokrasi ve Kardeşlik taleplerimizi haykırmak;  herkesi ve herkesimi Barıştan ve Kardeşlikten yana tavır almaya, mücadele etmeye ve direnmeye çağırmak  için İlimizdeki tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte 31 Ekim-1 Eylül günü Kato Dağında olacağız.  Bizler KESK Şubeler Platformu olarak Cilo Doğa Derneği tarafından organize edilen ve bu yıl birincisi yapılacak olan 1. Kato Doğa,Barış  ve Kültür Festivaline Savaş Karşıtı tüm kamu emekçilerini davet ediyoruz. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 

 

Bu haber toplam 2514 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim