• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Kesk’ten Öcalan açıklaması

Kesk’ten Öcalan açıklaması
Hakkari Kesk Şubeler Platformu insan yaşamına saygılı olan herkesi barışın geleceği adına duyarlı olmaya, hasta tutsaklara sahip çıkma çağrısında bulundu.
Şube binasında bir basın açıklaması yapan Hakkari KESK Şubeler Platformu Şube Sekreteri İlkay Şimşek, Kürt Halk önderi Sayın Öcalan’ın 2013 Newrozun da dünya kamuoyuyla paylaşılan mesajı, Türkiye ve Ortadoğu hakları için yeni bir sürecin başlangıcı olmuş, ancak hükümet, vaatlerine rağmen sürecin olumlu yönde seyretmesini sağlayıcı hiçbir adım atmamıştır dedi.
 
Şimşek,”Ne Sayın Öcalan’ın koşullarında bir değişiklikolmuş, nede siyasi tutsaklarlailgili hiçbir politika üretilmemiştir. Karakollar kalekollara çevrilmiş çıkarılan yasalar günü kurtarmadan öteye hiçbir şey ifade etmemiştir. AKP ‘nin geleneksel bir yapısı vardır. Olaylara ve gelişmelere kendi ihtiyaçları üzerinden muhadahalede bulunmaktadır. Ülkede yaşanan sorunlar, akan kan ve anti demokratik tutumlar AKP’nin hiç mi hiç gündeminde değildir.
 
Kendiçıkarları söz konusu olduğunda anında HSYK’nin yapısını değiştirirler, MİT ve İnternet yasasını çıkarırlar, ancak barış için hayati önem arz eden Sayın Öcalan’ın önerilerini hiç duymazlar. Hakikat komisyonun kurulması, İmralı da yapılan görüşmelerin hukukialt yapısının düzenlenmesi ve yine hasta tutsakların serbest bırakılmasıylailgili sağırları ve körleri oynarlar. Kendi paralel devletleriyle ortaklaşa bir biçimde KCK adı altında haksız ve hukuksuz olarak tutukladıkları onbin Kürt Siyasetçinin durumunu gündemlerine bile almazlar.
 
Hasta tutsakların durumu, acilen çözülmesi gereken bir durum arz etmektedir. Belki de çatışmasızlıkortamının kaderini belirleyecek olan bu durum, önemle üzerinde durulması gereken birkonudur. Sağlık ve yaşam hakkı insanın en doğal ve en vazgeçilmez haklarındandır. Bu nedenle hasta tutsaklar sorununa yaklaşım, insana, insani değerlere yaklaşımla eş anlamlıdır. Hükümet buna karşın üzerine düşeni yapmıyorsa insanlık sucu işliyor demektir. 
 
İleri demokrasi ve insan hakları söylemini çokça kullanan AKP hükümetinin 12 yıllık iktidarında tutsak sayısı 59 binden 145 bine çıkmış bulunmaktadır. Bugün itibariyle 170 ‘i ağır olmak üzere toplam 550 hasta tutsak cezaevlerinin olumsuz koşullarında adeta ölümü beklemektedir. Bu 12 yıllık süreiçerisinde 2300 tutsak cezaevinde yaşamını yitirmiştir.
 
Bu durumda Allah’ı ve İslamiyet’i dilinden düşürmeyen Sayın Başbakanın samimiyetine inanmak mümkünmüdür? Adli Tıp denen ırkçı intikamcıyapılanma düşmanca tavrını sürdürmektedir. Bunu kabul etmek mümkün değildir. KESK olarak insan yaşamına saygılı olan herkesi barışın geleceği adına duyarlı olmaya, hasta tutsaklara sahip çıkmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com
 

 

 
Bu haber toplam 3625 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim