• BIST 10276.88
  • Altın 2387.588
  • Dolar 32.2367
  • Euro 34.7051
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Kesk'ten Vali yardımcısına tepki

Kesk'ten Vali yardımcısına tepki
Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Demirel, Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen’nin tutumundan dolayı tepki gösterdi.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan KESK şubesi binasında bir basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Metin Demirel, BES Hakkari Şubesi’nin 7. Olağan şube genel kurulunu 04.02.2012  tarihinde yaklaşık 250  delegenin katılımıyla yapıldığını belirtti.

 Demirel,”Şube yönetim kuruluna seçilen ve İlçe seçim  kurulunda mazbatalarını alarak görevlerine başlayan BES şube yönetim kurulu 27.02.2012 tarihinde 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanununun ilgili maddesine istinaden haftanın bir günü izinli sayılmaları için Valilik il idare kuruluna resmi yazı ile başvurduk. Ancak BES şube başkanı ile şube yönetim kurulu üyeleri taleplerine resmi yanıt alamayınca İl İdare Kurulu Müdürü ile görüştüler. İl İdare Kurulu Müdürü sorunun çözüm yerinin kendisinin değil Vali Yardımcısı Abdullah Şen’in olduğunu söyleyerek Vali Yardımcısına yönlendirilmiştir. Bunun üzerine BES Şube yönetim kurulu üyeleri  vali yardımcısı Abdullah Şen ile makamında bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Ancak  yapılan görüşmede arkadaşlarımızı rencide eden ve şok eden bir davranış sergileyen Vali Yardımcısı Abdullah Şen, makamında akla ziyan değerlendirmelerde bulunarak kendisini yasalar üstü gören bir tutum sergilemiştir” dedi

 VALİ YARDIMCISI “ERGENEKONCULAR SENDİKALARDAN ÇIKTI”

Görüşmede çalışma barışını koruma adına sendika yöneticisine izin vermeyeceğini ifade eden vali yardımcısı Şen’in ‘’Zaten Sendikalardan Nefret Ettiğini, Sendikaların Fitne-Fesat Yeri Olduğunu, Ergenekoncuların Sendikalardan Çıktığını” söyleyerek yasal  demokratik bir  kurum olan sendikamız BES ve bağlı olduğu KESK’i açıkca hedef almıştır. 400’e yakın üyesi  ve İl geneli 2 binden fazla üyesi olan KESK şubeler platformunun dönem yürütmesinde yer alan BES şube yönetim kurulu üyelerine makamında bir Vali Yardımcısına yakışmayacak şekilde davranan Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen’in bu tutumu merkezi iktidarın yereldeki iş düzümü olarak değerlendiriyoruz. Biz kamu emekçileri bu söylemleri çok yakından tanıyoruz. Hükümetin yandaş sendikalarının işyerlerinde KESK’e yönelik yaptıkları karalama kampanyasının tıpkısı bugün devletin makamında devleti temsil eden bir şahsiyet tarafından büyük bir kin ve nefretle dillendirilmektedir. Buna da şaşırmadık.  Çünkü zaten demokrasi anlayışı kıt olan temel hak ve özgürlükleri emekçilere çok gören, emekçileri her zaman kendilerine biat ettirerek kapı kulu memurluğunu dayatan bir  zihniyet yıllardır bunu yapmaktadır. Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen’nin arkadaşlarımızın şahsında emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren KESK’e  yönelik bu tutumunu kınıyoruz. Haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz”

 BASKILAR KARŞISINDA SUSMADIK

Demiralp,”Biz Kamu emekçileri olarak 20 yıldır Türkiye’de ekonomik haklar yanında demokrasi ve özgürlük mücadelesinin de birer savunucusu olduk. Baskılar karşısında susmadık, iktidarları eleştirmekten,sorgulamaktan bir an olsun geri durmadık. Gözaltına alındık, tutulandık, sürgün edildik. Tüm bunlara rağmen mücadelemizi devam ettirdik, şimdi makamlarda yasal meşru bir sendikayı illegal göstermek, ergenekon ile ilişkilendirmek, demokrasi, barış ve temel hak taleplerimizi fitne fesat olarak değerlendirmek kimsenin haddine değildir”

HAKKARİ CUMHİRİYET BAŞSAVCILIĞINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Demiralp,”Böyle sendikalar var ise adını cismini ve niteliğini belirtmek gerekmez mi ? İleri demokrasi anlayışını sık sık dillendiren AKP hükümeti seçilmişleri atanmışlara kul ettirmeyiz derken yerelde kendine yakın STK’ları demokrasinin özü olarak değerlendirirken, muhalif sendika ve kurumları işyerlerinde, sokakta ve hatta devletin makamında tehdit etmekten ve hedef göstermekten kaçınmamaktadır. Yaşanan bu durum örgütlenme özgürlüğüne bir saldırıdır. Yasal bir sendikayı yasa dışı göstermek suçtur. Arkadaşlarımız o makamda psikolojik baskı altına alınmıştır.

Yani Mobing dediğimiz ve yakın zamanda Başbakanlığın genelge yayınlaması ile de suç olarak kabul ettiği bir durum mevcuttur. Bu temel de Hakkari Cumhuriyet Başsavcılarını göreve davet ediyoruz. Aynı zamanda kendiside bir hukukçu olan Vali Yardımcısının evrensel hukuka karşı sorumluklarını da hatırlatalım. Devletin makamının da kendisinin şahsi düşüncelerini dile getireceği bir yer olmadığını ve aynı zamanda yasalardan üstün olmadığını da hatırlatalım.  Eğer sayın valimiz siyaset yapmak istiyorsa bunun için siyaset zeminleri mevcuttur. Ama eğer devlet adamlığına yakışır eşit, adil tarafsız ve objektif bir devlet adamlığı yapacaksa temsil ettiği makamın hakkını da vermelidir. Kesk geçmişten bu yana bu tür baskı ve sindirmelere karşı boğun eğmemiştir, eğmeyecektir. Baskılar karşısında ger türlü yasal, meşru ve hukuksal mücadeleyi geliştirecektir” şeklinde konuştu.

VALİ YARDIMCISI ŞEN "BUNLAR YALAN DAVA AÇACAĞIM"

Hakkarihabertv.com muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen ise, açıklamada sarf edilen cümlelerin kendisini kullanmadığını bunların tamamen iftira olduğunu açıklamayı yapan vede haber yapanlar hakkında dava açacağını söyledi. Şen, bu konuda basınla da konuşmak istemediğini belirtti.

 

 

 

 

Bu haber toplam 3560 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim