• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

KGK yeni döneme başladı

KGK yeni döneme başladı
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 2’nci olağan genel kurul sonrası yeni seçilen üyelerle ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.

Ankara Balgat’taki genel merkez binasında gerçekleştirilen KGK yönetim kurulu toplantısının açılışında konuşan Genel Başkan Mehmet Ali Dim, “Pandemiye rağmen kuruluşumuzdan itibaren önemli işler yaptığımıza inanıyorum.

Tüm Türkiye’de ve şu an itibariyle 63 ülkede temsilcilerimiz var. Geçmiş üç yıllık dönem içinde yurt içinde mesleki sorunların çözümüne yönelik kararlı adımlar atmaya çalışırken, diğer taraftan misyonumuz gereği yurt dışında komşu ülkeler,

Balkanlar ve Kafkaslardaki gazetecilerle işbirliği içinde bölge barışına katkı için her türlü sorumluluğu almaya çalıştık. Ülkemizin kamu diplomasisi faaliyetlerine katkı vermeye gayret ettik. Bundan sonraki üç yılda da vizyonumuz ve misyonumuza uygun bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“NİCELİK DEĞİL NİTELİK”
Üç yıllık yeni dönem için göreve seçilen yönetim kurulu üyelerini kutlayan Genel Başkan Mehmet Ali Dim, “Geçmiş dönemde kritik bir süreçte görev yapan yönetim kurulu üyelerimize de fedakarlıkları için çok teşekkür ederim. Konseyimiz üç yılda en çok bilinen ve güven duyulan meslek örgütlerinden birisi haline geldi.

Deprem sürecinde de depremde zarar gören meslektaşlarımıza destek vermeye çalıştık. Üyelik talepleri çok yoğun ama biz nicelik değil nitelikten yanayız.

Tabiri caizse yeni üye konusunda ince eleyip sık dokuyoruz” dedi. KGK yayın organı Türkçe İngilizce Küresel Medya Dergisi’nin Temmuz sayısının içeriğinde yer alacak konuların da değerlendirildiği toplantıda, yeni dönemin orta ve uzun vadeli hedefleri de belirlendi.

BÖLGE BARIŞINA KATKI
Azerbaycanlı ve Ermeni gazetecilerin KGK girişimi ile Tiflis’te bir araya gelmesinin iki ülke kamuoyunda çok olumlu karşılandığını ve barış adına önemli adımların atılmaya başlandığını ifade eden Genel Başkan Dim, kardeş Azerbaycan, komşularımız Ermenistan ve İran üçgeninde yeni bir proje hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğu bilgisini yönetim kurulu üyeleriyle paylaştı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
KGK olarak toplumun hassasiyetlerine karşı duyarlı olduklarını, özellikle 26 devlet üniversitesi ile işbirliği halinde Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ile yürütülen sosyal arabuluculuk projesinin yeni dönemde de devam edeceğin kaydeden Dim, “Eğitim verdiğimiz sosyal arabulucular aldıkları sertifikalar sonrasında mahkemeler tarafından da tanınacak. Bu proje, şiddeti şiddet olmadan önleme projesidir.

Biz de KGK olarak tam içindeyiz. Tüm Türkiye’de temsilcilerimiz kanalıyla yaygınlaştıracağız. Bu sosyal sorumluluk projelerimizin en önemlisidir” dedi.

KAMU DİPLOMASİSİNE DESTEK
Konseyin misyonuna uygun olarak ülkemizin kamu diplomasisine destek amacıyla Rus gazeteciler ile Rusya’da gelecek Ekim ayında bir araya gelmeyi planladıklarını anlatan Dim, KKTC’nin kuruluşunun 40’ıncı yılı etkinliklerine katkı sağlamak ve uluslararası arenada tanıması için çalışma yürüttükleri bilgisini de paylaştı. Dim, “Bu dönem yaygın, yerel ve dış medya meclisleri daha aktif olacak. Özellikle meclislerimiz ve ihtisas kurullarımızdan gelecek projelerin hayata geçirilmesi temel hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

GÖREV BÖLÜMÜ
Yönetim Kurulunun yerel, dış ve yaygın medyadan gelen üyeleri, üç yıllık yeni döneme ilişkin önerilerini dile getirmesinden sonra, genel kurul tarafından doğrudan seçilen Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Genel Sekreter Lütfü Karakaş ve Mali Başkan Erdal Güven dışında kalan yönetim kurulu üyeleri arasında görev bölümü yapıldı.

Genel Başkan Vekilliğine İsmail Bayazıt, Yaygın Medya Meclisi’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Bülent Aydemir, Dış Medya Meclisi’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Kahraman Halisçelik, Yerel Medya Meclisi’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Savaş Çokduygulu,

Genel Sekreter Yardımcılığı’na Benan Kepsutlu, Mali Başkan Yardımcılığı’na Yakup Aslan seçilirken, Ecem Toplar, Hayati Arıgan, Nalan Yazgan, Recep Aydın, İbrahim Aslan ve Hacı Odabaş yönetim kurulu üyesi olarak görev üstlendiler. Yönetim kurulunun ilk toplantısına, Yaygın Medya Meclis Başkanı Buse Biçer Akbaş, Dış Medya Meclis Başkanı Elşad Eyvazlı, Yerel Medya Meclis Başkanı Ümit Babacan, Denetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Çakır ve Etik Kurulu Başkanı Memet Duran Özkan da katıldı.

KOORDİNASYON TOPLANTILARI
Daha sonra üç meclisin başkan ve başkan vekilleri ile her meclisten seçilen yönetim kurulu üyeleri ayrı ayrı toplanarak yeni dönemin yol haritasını masaya yatırdılar. Hazırlanacak raporlar, ilk olarak meclislerin yürütme kurullarında görüşülerek yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle paylaşılacak. Daha sonra tüm üyelere de duyurulacak.

Bu haber toplam 857 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hakkari polisinden Drone ile trafik denetimi!26 Nisan 2024 Cuma 08:36
  • İnci kefalinin zorlu göçü başladı25 Nisan 2024 Perşembe 15:52
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim