• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

KIRIM HAKKARİ'Yİ UNUTMADI

KIRIM HAKKARİ'Yİ UNUTMADI
Bir süre önce Hakkari'de görev yapan Uşak Defterdarı Abdullah Kırımı 3. kişisel fotoğraf sergisini Ankara'da Milli Piyango İdaresi Talih Kuşu sanat galerisinde sergiliyor.

Amatör olarak fotoğraf sanatçılığıyla ilgilenen Uşak Defterdarı Abdullah Kırım,

 “Seversen Her Yer Güzeldir. Hakkari konulu kişisel fotoğraf sergisini Adana ve Uşak'tan sonra Ankara'da Milli Piyango İdaresi Talih Kuşu Sanat Galerisinde sergiliyor. 28 Nisan 2009 tarihinde açılan ve 09 Mayıs 2009 tarihine kadar açık kalacak olan sergide Hakkari'nin çeşitli yerlerinde çekilmiş doğa ve insan manzaralarından oluşan 38 fotoğraf yer alıyor. Sergiyi açma ve gezdirerek sergileme amacının, kamuoyunda Hakkari denilince insanların yüreğinin titrediği, daha çok terör, kaçakçılık, çatışma, güvenlik, yoksulluk, çığ, sel gibi felaket haberlerinin basında yer aldığını bu tür haberler ve bilgilenmeler nedeniyle hemen hepimizde Hakkari hakkında olumsuz bir görüntü oluşmaktadır. Oysa Hakkari'nin kamuoyunda çok bilinmeyen hatta hiç bilinmeyen ancak orada yaşayanların görüp anlayabileceği farklı bir yüzü olduğu gerçeğidir. Hakkari'de görev yapmış ve bir süre yaşamış birisi olarak ben Hakkari için ne yapabilirim diye sorduğumda, Hakkari'yi en iyi fotoğraflarla anlatabileceğimi düşünerek yola çıktım. Hakkari doğasıyla, kültürüyle, misafirperver insanıyla, coğrafi ve fiziki yapısıyla çok özel bir konuma sahiptir. 3 binin üzerinde otuzdan fazla dağıyla yaylalarıyla, akarsularıyla, gölleriyle, şelaleleriyle, endemik bitki çeşitliliğiyle, yöreye özgü Ters Lalesiyle, yoğun kar yağışıyla, su kaynaklarıyla, madenleriyle, gübre ve ilaçla tanışmamış dingin topraklarıyla, balıyla, ceviziyle, ille de kök boyadan yapılmış el dokuması kilimleriyle, Haziran ayında kayak yapılabilen İsviçre Alplerini aratmayacak karlı dağlarıyla, 20 bin yıllık buzul dağları ve gölleriyle, ülkemizin hatta dünyanın en güzel köşelerinden birisidir. Buradan derlediğim karlı ancak bir o kadar sıcak fotoğraflarla sizi baş başa bırakıyorum iyi seyirler diliyorum. İşte tamamı bize ait olan bu doğal ve kültürel zenginlikler, keşfedilmeyi, görülmeyi, paylaşmayı, fark edilmeyi ve sahiplenmeyi bekliyor. Orada bir şehir var uzakta gitmesek de, görmesek de o şehir bizim şehrimizdir” denildi. (Hakkarihabertv)

 

 

 

 

Bu haber toplam 3459 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim