• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Kışanak: Irkçılığın En Hayasız Halidir

Kışanak: Irkçılığın En Hayasız Halidir
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı,Gültan Kışanak, CHP milletvekili Birgül Ayman Güler'in açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi.

Güler'i özür dilemeye çağıran Kışanak, ırkçılık ve ayrımcılığın kötü bir hastalık olduğunu belirterek Güler'in bundan kurtulması için yardım istemesi gerektiğini vurguladı. Kışanak, Paris'teki cinayet konusunda Ömer Güney'in bağlantıları konusunda hükümetin açıklama yapmasını istedi. 

Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan Kışanak, İstanbul'da Ermenilere yönelik saldırıyı hatırlatarak "Az sayıda kalan Ermenilere saygılı olmamak, onların can güvenliğini korumamak, güvenli bir ortamda, huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamamak bu ülke için bir ayıptır ve utançtır." dedi. Herseki Ermenilere sahip çıkmaya çağıran Kışanak, saldırıları kınadı ve olayın arkasını bırakmayacaklarını ifade etti.

 Bir CHP'li milletvekilinin ırkçı ve ayrılıkçı bir konuşmayı Meclis kürsüsünden yaptığını hatırlatan Kışanak, "Bu cümlenin kendisi ırkçılıktır; Türklerle Kürtlerle eşit değildir. Cümleler, kimlikler arasında hiyeraji kuruyor ve bunun adı ırkçılıktır. Herkes eşittir, en azından bunun teorik olarak savunulması gerekiyor." dedi. 

"IRKÇILIĞIN, AYRIMCILIĞIN BİLİMSELLİĞİ OLABİLİR Mİ?"

"Irkçılığın, ayrımcılığın bilimselliği olabilir mi?" diye soran Kışanak, açıkça kışkırtıcılık yapıldığını ve nefret suçu işlemeye davet edildiğini kaydetti. Yapılacak tek şeyin yapılanlar karşısında mahcup, pişman olunması ve özür dilenmesi gerektiğini dile getiren Kışanak, yardım istemesi, sosyal, psikolojik destek istemesi gerektiğini belirterek ırkçılıktan insanın kurtulması gerektiğini vurguladı.

 CHP'den ırkçı ve ayrımcı zihniyetle hesaplaşmaya çağıran Kışanak, bunu yapmaması halinde politik bir aktör olamayacağının altını çizdi. Bu zihniyetle hesaplaşması gerektiğini belirten Kışanak, Kılıçdaroğlu'nun hesaplaşmada birinci derecede sorumlu olduğunu ifade etti.

Kışanak, aksi halde 'umumi müfettişlik' görevinin geri getirilip bu milletvekilinin de buraya atanmasını istedi. "Türklerle Kürtler, Alevilerle Sünniler eşit haklara sahip olacaklar mı olmayacaklar mı? Mesele buradadır." diyen Kışanak, bir Türk, çocuğunu sabah Türkçe eğitim veren okula gönderebilme hakkına sahipse, bir Kürdün de sabah çocuğunu Kürtçe eğitim veren okula gönderme hakkına sahip olması gerektiğini ifade etti. Kışanak, ırkçılık ve ayrımcılıkla ancak eşitlik temelinde mücadele edilebileceğine dikkat çekti. " Ömer Güney'İN BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARILMALI "

Paris'te 3 PKK'li Kadının infazı konusunu da değerlendiren Kışanak, tutuklanan Ömer Güney'in Türkiye'ye çok defa gelip gittiğini ifade etti. Ömer Güney'in kim olduğu Ak Parti hükümetinin cevabını vermesi gerektiğini dile getiren Kışanak, cinayetteki rolü Türkiye'deki bağlantılarını ortaya çıkarmanın hükümetin sorumluluğu olduğunu kaydetti. Bu konuda kamuoyuna bilgi verilmesini isteyen Kışanak, Paris cinayetinin aydınlatılması için ne yapıldığını sordu. "Eğer bu cinayetin aydınlatılması konusunda birşey yapmadıysanız, bu sizi zanlı yapar." diyen Kışanak, Paris'teki cinayetin aydınlatılması konusunda AK Parti hükümetinin Kürt sorununu çözme konusunda ve derin devletle hesaplaşmayı isteyip istememe konusunda turnosol kağıdı görevini göreceğini söyledi.

"SURİYE'DE ESED'İN OLMADIĞI 7 KENTİ TÜRKİYE DESTEKLEMELİ"
Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren Kışanak, Suriye'de 7 kentte Esad güçlerinin bulunmadığını, halkın kendi imkanlarıyla yönettiğini ve Türkiye'nin buraları desteklemesi gerektiğini ifade etti.

Bu kentlere yönelik bir ambargo uygulandığını dile getiren Kışanak, hükümetle görüşmeler yaptıklarını ancak bir mesafe alamadıklarını, ambargonun kaldırılması gerektiğini aksi halde kendi imkanlarıyla topladıkları yardımlarla kapıya dayanacaklarını söyledi.
 

Bu haber toplam 3793 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim