• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

“Kızılban ile çok özel”

“Kızılban ile çok özel”
30 Mart Yerel seçimlerde Ak Parti Hakkari Belediye Başkan Adayı Osman Kızılban ile çok özel bir söyleşi gerçekleştiriyoruz. Medyadan uzak sessiz bir çalışma sergileyen Kızılban Genel Yayın Müdürümüz Hakan Taş’ın sorularını yanıtladı.

Özgeçmişiniz?

"1965 Hakkari Kırıkdağ doğumluyum. Mergan yaylasında dünyaya geldim. İlk-Orta ve lise tahsilimi Hakkari'de tamamladım. Üniversite eğitimimin bir kısmını Hacetepe Orman Endüstri Mühendisliğiyle başladım. Ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitimime devam edemedim.

akp-1.20140303095758.jpg

İnönü İnüversitesi Eğitim Fakültesi PDR bölümünde mezun oldum. Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezinde öğretmenlik ve idarecilik yaptım. 2005 yılında Ak Parti İl Başkanlığını yaptım. 2009-2012 tarihlerinde Hakkari Üniversitesinde Kütüphane ve Dökümatasyon Daire Başkanı, 2012-2013 tarihlerinde Özel İdare Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Evli ve 5 çocuk babasıyım"...

Projeleriniz nelerdir? Nasıl bir Hakkari düşlüyorsunuz?

"Proje üzerinde ciddi çalışmalarımız var. Mega, acil ve çılgın projelerimiz var. Hakkari'mizin giriş çehresi değişecek. Serasola kavşağının bitimi ve tekser olarak bilinen noktada duble yol ile birlikte şehre güzel bir görüntü verecek modern bir giriş inşa etmeyi düşünüyoruz. Burada kenti simgeleyen ters lale büyük dikkat çekecek."

İŞTE KIZILBAN’IN HAKKARİ İÇİN HEDEFLEDİĞİ VE İLK KEZ AÇIKLADIĞI PROJELERİ:

akp-2.20140303095827.jpg

ŞEHİR PARKI PROJESİ: "Hakkari belediyesi olarak, şu anki Kız Yibo olarak bilinen alanda yaklaşık 50-100 metrekare Karayolları ve civarındaki boş şahıs arazileri alana dahil müthiş bir merkez parkını yapacağız.

DOĞALGAZ PROJESİ: "Hakkari kirli bir havayı hak etmiyor. Bu kirli havanın Hakkari'nin kaderi olmadığını herkes biliyor. İlimize doğalgazın gelmesine öncülük ederek kentimizin havasına sahip çıkacağız. Bu güzelliği Ak Parti belediyeciliğiyle yaşatacağız"...

İÇME SUYU PROJESİ: "Hakkari'li kesintisiz şekilde sağlıklı, kaliteli ve dünya standartlarında içme kullanma suyuna kavuşacaktır. Şehir nüfusunun yüzde 100'üne su cazibe ile ulaşacaktır. Dolayısıyla su maliyeti düşecektir. Şebekeye, yeterli ve düzenli sabit basınç ile içme suyu verilecektir. Şehrin büyük kısmındaki apartmanlarda kullanılan su depolarına, hidroforlara, pompalara gerek kalmayacaktır. Proje, Hakkari'de Ak Parti belediyeciliğiyle ulaşılması tahmin edilen 500 bin nüfusa yetecek kapasitede modern bir şekilde Hakkari'ye kazandırılacaktır. Su ishale hattımız 100 yıllık su ihtiyacımızı giderecektir"...

HAKKARİ KALESİNİ HALK PARKI YAPMA PROJESİ; "Hakkari kalesi, bugün sadece çıplak bir kayadan ibaret bırakılmış olsa bile, etrafında yaşayan halkın en büyük kültürel miraslarından birisidir. O mirası sahiplerinin kullanımına yeniden açmak bir insanlık ve uygarlık gereğidir. Kalede oturup şehrin doğal güzelliklerini yukarıdan seyretmek, ayın Sümbül dağında doğuşunu, Sılehyan tepesinde batışını doya doya izlemek, Hakkari nin bir simgesi olan Zap Suyu'nun birkaç metre de olsa akışına kalenin zirvesine tanıklık etmek yolunda öncü olmanın gururunu ve heyecanını inşallah Hakkari haklıyla beraber yaşayacağız.

Kalenin park alanına dönüştürülmesiyle tüm halkımız bu heyecanı yaşayacaktır. İlk ve en önemli proje olarak gördüğümüz Mir Kalesinin sivilleştirilmesi ve park alanına dönüştürülmesi projesi Ak Parti belediyeciliğiyle hayat bulacaktır."...

akp-3.20140303095857.jpg

MAHALLELERİN YOL YAPIM PROJESİ: "Hakkari için yol, su, alt yapı ilk hedefimiz olacak. Biz insana hizmet için herşeyi araç kılan Ak Parti çatısı altında inşallah Hakkari'mize de hak ettiği hizmeti getireceğiz. Her şey daha güzel bir Hakkari için. Hakkari'nin her noktası değişimi yaşayacak...Ak Parti belediyeciliğiyle Hakkari'yi yeniden inşa edeceğiz. Kent merkezinde başlayarak dalga dalga tüm kenti alt yapısını da, üst yapısını da bu kentte, bu kentin insanına yakışır hale getireceğiz."

DAĞGÖL MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ: “Yaşanabilir bir çevre ve marka bir şehir için Hakkari’yi değiştiriyoruz. Planlı kentleşme ve konut üretimi programı kapsamında Dağgöl mahallesinden başlamak üzere, ekonomik ömrünü tamamlamış ve risk taşıyan evlerin yıkılarak yerlerine ilgili yerel kurumların desteği de sağlanarak güvenli sağlıklı ve yaşanabilir yapılar inşa edip modern bir Hakkari ili yaratacağız bu projeyle daha güzel bir kent dokusunu elde edeceğimizi umut ediyoruz.”

HAKKARİ MERKEZ CAMİİ PROJESİ; “İlimizin en önemli gereksinimlerinden biri olan merkez camii projesini yine Ak Parti belediyeciliğiyle ilgili yerel kurumların desteği de sağlanarak gerçekleştireceğiz ve Hakkari’mizin hizmetine sunacağız. Kültür yatırımlarına desteklerimiz modern bir merkez camisiyle kentimizde meyvesini verecektir.”

TELEFERİK PROJESİ; “Teleferik projesiyle Hakkari’de önemli bir ilke daha imza atacağız. Artık vatandaşlarımız doğa ile iç içe muhteşem bir ortamda teleferikle ulaşıp burada keyifli zamanlar geçirecekler.  Hakkari belediyesinin kentte yaşayan vatandaşların sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçireceği teleferik projesi belediye seçimlerinde Ak Parti’nin kazanmasıyla inşallah hayat bulacaktır. Merzan mahallesinden Berçelan yaylasına ve aynı zamanda kentimize yeni kazandırılan kayak merkezine çıkacak olan ilk teleferik sistemi Ak Parti belediyeciliğiyle ilgili yerel kurumların desteği de sağlanarak ilimizde yapılacaktır. Bu projenin turizme katkısı da olacaktır”…

ACİL PROJENİZ NEDİR? “Acil diye adlandıracağımız proje işsizliği gidermektir. İlimizde çok ciddi bir işsizlik sorunu var. Her iki sınır kapısını da açarak işsizliği azaltacağız. Ve yine acil kapsama koyduğumuz diğer bir iş ise halkımızı bu çamur deryasından kurtarmaktır.”

Projelerini keyifle anlatıyor Kızılban. Bir saat süren buluşmamızda yerelden genele siyaset adına her şeyi konuşuyoruz. Kızılban; “Tartışmalarla doğru sonuca ulaşmak ve en etkili projeyi hayata geçirmek için halk tabanlı ve demokratik belediyecilik anlayışı hepimizin özlemidir. Belediyeler halka açık ve halk ile doğrudan ilişkili olan en halkçı yerel yönetim birimleridir.

Katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, denetlenebilen bir belediyecilik anlayışı el ele ve hep birlikte başarıya yürüme anlayışıdır. Çağdaş, modern ve demokratik bir belediyecilik daima ses getirir ve üretir. Şeffaflık, politikayı temizleyecek ilaçlardan biridir. Hakkari’de şeffaf bir belediyeciliği hayata geçirmek için bu görevi üstlenmenin ve aday olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hakkari’den pencereyi şu ana kadar dışarıdan açtılar. Bunun için cereyan etti, temiz bir havayı maalesef teneffüs edemedik. Ama artık pencereyi Hakkari’den açacağız ve iyi bir hava alacağız.”…

BDP’nin seçimlere çeyrek kala il örgütünün fes edilmesi size avantaj mı, dezavantaj mı?

“Rakibimizin hataları ve eksikleri üzerinde siyaset yapmıyoruz. Siyaset eşit koşullarda yapılırsa güzeldir. Bu halkın oyu kimsenin çantasında keklik değildir. Kimin ne olduğunu bu halk hepimizden iyi biliyor”…

Esnaf ve ev gezmeleriniz devam ediyor. Nasıl bir tepki ile karşılaşıyorsunuz?

“Ak Partiye ve hizmete özlemi görüyoruz. Çok sıcak karşılanıyoruz. Halk ciddi bir belediye ve hak ettiği hizmeti görmek istiyor”

İlçe ve beldelerde durum ne olur. Başarı oranınız nedir?

“Biz başarmak ve kazanmak için yola çıktık. Bu seçimde herkesi şaşırtacak bir başarıya imza atarak ibremizi yükselteceğiz.”

Derin devlet-Paralel devlet-Yolsuzluk operasyonu-Cemaat krizi derken hassas bir süreç yaşıyoruz. Tüm bunlar Ak Partiyi olumsuz etkiler mi, yani başarı oranı düşer mi?

“Tam tersi olur. Ak Parti bu seçimlerde başarı ibresini daha da yukarılara taşıyacaktır.”

Başbakan Erdoğan adayları tanıtım programında en çok size yakın ilgi gösterdi. Bunun özel bir sebebi var mı?

“Ben en zor dönemde Ak Parti il başkanlığını yaptım. Meclise iki milletvekili gönderdik. Parti iç teşkilat çalışmalarında en iyi beş il arasına girdik.”

Son kez ne söylemek istersiniz. Halkımıza mesajınız?

“Ben Hakkari çocuğuyum. Tüm ömrüm burada geçti. Her aileyi yakından tanıyorum. Eğer halkımız teveccüh gösterip bizi bu göreve layık görürse güler yüzlü bir ekip ve beyin kadrosuyla halkımızın hizmetkarı olacağız ve yeni bir Hakkari yaratacağız. Herkesi vicdanlarının sesini dinleyerek sandığa gitmelerini rica ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum”…

Bu haber toplam 9522 defa okunmuştur
  • Yorumlar 107
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • HGC’den Başkan Akış’a hayırlı olsun ziyareti26 Nisan 2024 Cuma 15:48
  • Çok kıymetli Hakkari halkımız!24 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
  • Hakkari Barosundan Eş Başkanlara ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 15:28
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim