• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Kızların futbol tutkusu

Kızların futbol tutkusu
Yıllarca sosyal aktivitelerden uzak kalan ve spora ilgi duymalarına rağmen imkan olmadığı için futbol oynayamayan Cizreli kızlar, kaymakamlığın desteği ile kurulan futbol takımında top koşturmanın keyfini yaşıyor.

Farklı sebeplerden dolayı yıllarca sosyal aktivitelerden uzak kalan Cizreli kızlar, tüm olumsuzluklara rağmen kaymakamlığın desteği ile kurulan futbol takımında formalarını giyip, yeşil sahada top koşturmanın keyfini yaşıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Kadınlar 3. Futbol Ligi 18. Grup'ta mücadele eden Cizre 2020 Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kulübü, ilk defa katıldığı futbol müsabakalarında gösterdikleri mücadele ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Futbolun sadece erkeklerin değil, kadınların da oynayabileceği bir spor dalı olduğuna vurgu yapan Elanuz Özkul, "Biz bugün sahada top koşturarak hem bunu kanıtlamış oluyoruz hem de evde oturan genç kızlarımıza örnek oluyoruz. Bir kadın olarak sahada top oynamak çok gurur verici bir duygu. Sahada gösterdiğimiz mücadele ile mutlu olup, ailelerimize de bu gururu yaşatıyoruz.

Daha önce bizlere böyle bir imkan sağlanacağını düşünmüyorduk çünkü günümüzde de hala toplumsal baskılar var. Bunları aşmak ve bu ön yargıları kırmak için bugün sahada top koşturuyoruz ve burada kendimizi geliştirip daha yüksek yerlere ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

aw873952-11.jpg

Çocukluk hayalini bugün sahada top oynayarak gerçekleştirdiğini ifade eden Firdevs Elinç, "Daha iyi çalışarak daha iyi yerlere ve daha büyük takımlarda oynayacağımı düşünüyorum. Çünkü futbol sadece erkekler için değil, aynı zamanda kadınlar için de bir spor dalıdır.

Sadece futbol değil, diğer futbol dallarında da kadınlar, genç kızlar kendilerine şans ve imkan verildiğinde büyük başarılar elde ediyor. Bu anlamda çocukluk hayalimi gerçekleştirmemde bizlere imkan ve destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

aw873952-02.jpg

Cizre 2020 Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kulübü Teknik Direktörü Zeliha Aşkın, Cizre gibi bir yerde böyle bir imkanın sunulmasının önemli olduğunu söyledi. Aşkın, "Biz de bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Şu an kulübümüz yeni kurulmasına rağmen çok kaliteli kadın sporcularımız var.

aw873952-04.jpg

Bu sene oluşturacağımız alt yapı ile bunu ileriki yıllarda daha üst seviyelere yükseltmeyi düşünüyoruz. 2. Lig, 1. Lig ve Süper lig hedeflerimiz var ve inşallah oraya kadar gideriz. Bu anlamda bu genç kızlarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmalarına vesile olan başta İlçe Gençlik ve Spor Müdürü ve aynı zamanda Kulüp Başkanı Abdulhakim Selimoğlu'na ve desteklerini esirgemeyen Cizre Kaymakamı'na teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim