• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

KNK üyesi Hakkari'yi ziyaret etti

KNK üyesi Hakkari'yi ziyaret etti
Hakkari’ye 34 yıl aradan sonra gelen KNK Yürütme Konseyi Üyesi Rojan Hazım, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçiyi makamında ziyaret etti.
Siyasi yaşamından kaynaklı Türkiye’den Avrupa’ya sürgün olarak giden ve burada 34 yıl geçiren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) meclis üyesi yazar Rojan Hazım, 34 yıllık sürgün hayatından sonra Türkiye’ye dönüşünde ilk olarak Van'a gelip ve burada bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Hazım, Van’da gerçekleştirdiği ziyaretler sonra Araştırmacı Yazar İhsan Çölemerikli ve beraberindeki arkadaşları ile Hakkari’ye geldi.
 
KNK meclis üyesi Rojan Hazım, İhsan Çölemerikli ve beraberindekiler Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçiyi makamında ziyaret ettiler. Burada konuşan Rojan Hazım, Abdullah Öcalan tarafından başlatılan sürece değinerek Kürt Özgürlük Mücadelesini bölge de sürdürmek istediğini ifade edip, 34 yıl sonra yeniden Kürdistan’a ayak basmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.
 
“HAKKARİ'NİN KÜRDİSTAN DEVRİMİNDE ROLÜ BÜYÜKTÜR!”
Hakkari Belediyesinin çalışmalarına da değinip  Eş Başkanlardan Hakkari hakkında güncel bilgiler alan Hazım, Kürt halkı için yerel yönetimlerin anlamına vurgu yaptı.Hazım,”Hakkari hakkında uzaktan bilgi alıyor ve görüşmeler sağlıyordum. Yalnız bölgeye 34 yıl sonra gelip canlı olarak gözlerimle şahit olduğum fotoğrafta kentin geliştiğini ve büyüdüğünü gördüm.
 
Bunun için Hakkari Belediyesini kutluyorum. Yerel yönetimler bizler için çok önemli kurumlardır. Belediyelerimizi sadece bir bürokratik mekanizma olarak görmemeliyiz. Hakkari tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir Kürt kentidir.
 
Hakkari'nin Kürdistan devriminde yeri, önemi büyük olup bu devrimde en büyük rolü sahiplenmiştir. Bu anlamda hepimiz Hakkari’ye sahip çıkmak zorundayız. Hakkari halkı yurtseverliği ve devrimci ruhu ile tüm Kürdistan can katmıştır. Bu konuda yapılacak çalışmaları değerli buluyoruz. Sizi KNK adına kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyoruz" diye konuştu.
 
"SİZLER MÜCADELEMİZİN ÖNCÜLERİ, BEDEL ÖDEYENLERİSİNİZ”
Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ise, Rojan Hazım'ın 34 yıl aradan sonra Hakkari'ye geri dönmesinin ve kendilerine gerçekleştirdikleri ziyaretin büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Hatipoğlu, "Sayın Hazım'a Hakkari’ye hoş geldiniz diyoruz. Yaptığınız ziyaret ve özgür mücadelede ifade ettiğiniz olgular bizim mücadelemizdir sizler bizim için bu mücadelede öncülük eden ve bedel ödeyenlersiniz. Bugün burada sizinle olmak bizim için büyük bir mutluluktur.  Sizleri ile mücadelemize devam etmek bizim için büyük bir şanstır" dedi.
 
"TOPRAKLARINIZA, HAKKARİ’YE HOŞ GELDİNİZ”
  Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi’de, KNK meclis üyesi Rojan Hazım'ın 34 yıl süre sonra yeniden Hakkari’ye gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiftçi, "Özgürlük mücadelemizde, sizin gibi emektarları aramızda görmek, diğer arkadaşlarında bu umudu taşıyor olması açısından önemlidir. Çünkü antidemokratik yöntemlerle ülkenizden sadece siyasi düşüncelerinizden dolayı bu kadar hasret kaldınız.
 
Hizmet etmeniz engellendi ve uzak kaldınız. Yeniden hizmet etme fırsatına ve topraklarınıza kavuştunuz. Topraklarınıza, Hakkari’ye hoş geldiniz" ifadesinde bulundu. Yapılan ziyaret sonrası, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) meclis üyesi yazar Rojan Hazım'ın kentte bir dizi ziyaretler gerçekleştireceği ifade etti. Hakkarihabertv.com
 
 
 
Bu haber toplam 3556 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim