• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Konser değil HEM yıl sonu sergisi

Konser değil HEM yıl sonu sergisi
Hakkari Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri büyük ilgi gördü. Hakkari'de ilk defa bu denli düzenlenen yıl sonu sergisi protokol üyelerini bile kendin9e hayran bıraktı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’daki yıl sonu sergisinin açılışına; Vali Yardımcısı Talha Battal ve eşleri Hanımefendi Seçil Yargıcı Battal, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyon Başkanı Birtan Şeker, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile eşleri Hanımefendi Zeynep Gür, Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Münevver Ertuş,

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, kurum amirleri  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, yıl sonu sergisinin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Bilal Gür Ülkelerin en büyük gücü insan gücü, diğer bir ifade ile beşeri sermayeleridir, beşeri sermayeyi geliştirmenin en etkili yolu ise eğitimdir. Dünyada son 10 yılda bilim ve teknoloji alanında çok ciddi gelişmeler yaşanmaktadır. dedi.

 Gür," Her gün yeni bir buluş, buluşlar yeni ihtiyaçları ihtiyaçlar ise yeni meslekleri beraberinde getirmektedir. Bu da gösteriyor ki, dünyada ki bu hızlı değişimi takip etmek için sadece okullarda almış olduğumuz eğitimler yeterli değildir. Çağı doğru okuyup zamanın ruhunu yakalamanın yolu, ancak sürekli öğrenen dinamik bir toplum yapısını inşa etmekten geçiyor. İşte bu zorunluluk toplumdaki hayat boyu öğrenme kültürünü oluşturma ile aşılır. 

TÜM FOTOGRAFLARI GRÖMEK İÇİN TIKLAYIN

Hakkari Eğitim Ailesi olarak Bakanlığımızın öncülüğünde ve Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın riyasetinde; sevgi, saygı, dayanışma ve yardımlaşma iklimine esin kaynağı olan istihdama yönelik, mesleki ve kişisel gelişim kurslarımızı, vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında, 4420 kursta, 1132 usta öğretici eşliğinde, 25.203 erkek, 37.829 kadın olmak üzere toplamda: 63.032 vatandaşa, farklı branşlarda eğitimler verdik.

Bir yandan sönmeye yüz tutmuş el sanatlarımızı canlandırırken, öbür taraftan yazılım gibi çağı doğru okuyacak mesleklerle ilgili kurslarımızı açtık. Halk Eğitimi Merkezi Ailesi’nin tüm maharetli ellerine, içtenlikle teşekkür etti.
  Konser havasında geçen sergide minik öğrencilerin gösterisi, halk oyunları gösterisi ve dengbejler sesleri ile etkinliğe renk kattılar.

Salonda kurulan kıl çadır ise sergiye ayrı bir renk kattı. Vali Yardımcısı ve beraberindekiler el sanatları, aşçılık, kilim ve birçok değişik standı dolaşarak usta öğretici ve öğrencilerin el emeklerini yakında incelediler. Hakkari'de tarihten ilk defa kapalı spor salonunda çok katılımlı bir serginin düzenlendiğini ifade eden Vatandaşlar, yıl sonu sergisinin konser havasında geçtiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Sergi, akşam saatlerine kadar açık kalacak.

Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 2479 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim