• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 6 °C

Koordinasyon toplantısında gerginlik

Koordinasyon toplantısında gerginlik
Hakkari Valiliğinde düzenlenen koordinasyon toplantısında ilçe belediye eş başkanlarının protokol masası yerine salonun arka taraflarında bulanan sandalyelere oturtulması gerginliğe sebep oldu.

Hakkari Valiliği toplantı salonunda düzenlenen 2. Koordinasyon toplantısında koltuk krizi yaşandı. Vali Necmettin Kalkan, Vali Yardımcıları, Hakkari Belediyesi eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, Yüksekova Belediyesi eş Başkanı Ruken Yetişkin, Çukurca, Şemdinli, Derecik ve Büyükçiftlik belediyesi eş başkanları ve ildeki kurum amirlerinin katıldıkları toplantıda belediye başkanları yerine ildeki kurum amirlerinin protokol masasına oturtulması ve seçilmiş başkanların arka taraflarda bulunan sandalyelere oturtulması protestolara neden oldu.

BAŞKANLAR TOPLANTIYI TERK ETTİ

 Başkanlar toplantıyı terk ederek protesto ederken, konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Hakkari ve Yüksekova Belediyesi eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Ruken Yetişkin, Kendileri ve arkadaşlarının seçilmiş ve halkın iradesini temsil ettiklerini ifade ederek, kendilerine karşı büyük bir saygısızlık ve haksızlık yapıldığını belirttiler.

EŞ BAŞKANLARA PROTOKOLDA YER VERİLMED

  Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı’nında katıldığı basın açıklamasında konuşan Hakkari İl Belediyesi eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, bugün yapılan il koordinasyon toplantısının tarihinin günler öncesinden belli olduğunu belirterek, “ Bizler gittik ve katıldık, katıldığımızda şöyle bir tablo vardı.

YAPILAN MEVZUAT YANLIŞTI

Bizim seçilmiş ilçe belediye başkanlarımıza ayrılan bölüm sandalyelerdi ve protokol masasında oturmuyorlardı. Biz buna karşı bir protesto girişiminde bulunduk çünkü olması gereken bu değildi. Bizim oradaki bürokratlara karşı tavrımız yoktu. Yapılan mevzuat yanlıştı. Bizler bunu kabul etmiyoruz ve bunu protesto ettik. Kesinlikle bu bir yanlıştır. Atanmışlar protokol masasında oturup, seçilmişler, halkın iradesini temsil edenler arka koltuklara atılamaz. Yanlış bir tabloydu. Bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz. Daha önce başkanımız Ruken Hanım katılmış toplantılara ve bunun böyle olmadığı ortadaymış.” dedi.

  BAŞKAN RUKEN YETİŞKİN “ VALİ KALKAN BİZE HAKARET ETTİ”

  Yüksekova ilçesi Belediyesi eş Başkanı Ruken Yetişkin ise, Vali Necmettin Kalkan'ın kendisine hakaret ettiği belirterek, Yapılan ilk koordinasyon toplantısına yeni seçildikleri için memur bir arkadaşlarını gönderdiklerini ifade etti.

 Yetişkin, “ Önceden belirlenen ve tarihi bize haber verilen bir toplantı. Bu toplantıya biz hazırlanıp ta gittik. Kendi çalışmalarımızı orada anlatacaktık. Bundan önceki toplantılar da protokol masasında belediye başkanları oturuyordu. Bugün ki toplantı, uygulamada protokol masasında memurlar oturuyor, belediye başkanları arka sandaylere verilmiş. Biz orada neden bugüne kadar protokol masasındaydık ta şimdi neden arka sandalyelerde oturtuluyoruz diye kalktık.

VALİ TERBİYİSİZ CÜMLESİNİ KULLANDI

 Biz orda halkın iradesiyiz ve halkı temsil ediyoruz ve seçilen belediye başkanlarıyız.  Halkın iradesini en doğru şekilde temsil etmemiz orada demokratik tepkimizi göstermekti. Bizde bunu yapıp tepkimi gösterdik. Demokratik tepkimizi gösterdiğimiz zamanda Vali beyin bize böyle bir söylemi oldu. Biraz bana yönelik bir söylemdi. Vali bey bana terbiyesizlik yapıyorsun dedi.

DEMOKRATİK TEPKİMİZİ ORTAYA KOYDUK

Tabi ben bu sözü şöyle yorumlamak istiyorum “herkes kendisine yakışanı yapar”  kendisine yakışır bir şekilde konuşur. Bizim orada demokratik tepkimizi koymamızın sebebi vali beyin kendisi değil, orda oturan hiçbir insana tepki değildi. Tepkimiz oradaki mevzuata ve uygulamaya idi. Biz demokratik tepkimizi koyup öyle çıktık.

Ona da vali çok makul yaklaşmadı ve bize orada hakaret etti. Bu süreçte, çözümün ve barışın gündemde olduğu süreçte ve yüzde 85,38 ile seçilen bir belediye başkanıyım ben. Bana bu şekil yaklaşılması açıkçası beni çok incitti, çok rencide etti. Şunu da üzülerek belirtmek istiyorum. Bundan sonra umut ediyorum çözüm sürecini baltalayacak başka şeyler olmaz.  Biz halkın iradesi olarak, halkın iradesini yansıtmak için tepkimiz koyduk ve oradan çıktık. Hakkarihabertv.com

baskan-m.jpg

 

Bu haber toplam 4302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim