• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

KPSS sınavına alınmadılar

KPSS sınavına alınmadılar
Hakkari'de dün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) birçok öğrencinin çeşitli bahanelerle alınmadığı ortaya çıktı

HAMZA GÜNDÜZ HAKKARİ (DİHA) - Sınav yerlerinin yazıldığı Hakkari Lisesi ve Ticaret Meslek Liseleri'nde tadilat olduğu gerekçesiyle farklı okullara gönderilen öğrenciler, burada da uzun süre bekletildikten sonra "Geç kaldınız" denilerek sınava alınmadıklarını belirtti.

Hakkari'de dün yapılan KPSS'ye girmek isteyen bazı öğrenciler, sınav yeri değişmesine rağmen kendilerine hiç bir bilgilendirme yazısı ya da sınava giriş kartı gelmediği için sınava giremedi. Değişik il ve ilçelerden kente gelen öğrenciler sınav öncesi defalarca yetkililere başvurmalarına rağmen sıkıntılarının giderilmemesi üzerine sınava giremedi.

Sınava giremeyen bazı öğrenciler DİHA'ya konuştu. Sınav için Van'dan gelen ve sınava alınmayan Özkan Döner, kendilerine haksızlık edildiğini ve haklarını aramak için gerekli bütün mercilere başvuracaklarını belirtti. Döner, "Ben ve arkadaşlarım Hakkari Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi'nde sınava girecektik. Sınavdan 50 dakika önce sınavın yapılacağı yerde beklemeye başladık. Orada bulunan yetkililer bizi Kız YİBO'ya gönderdi. Kız YİBO'daki yetkililer, 'Bekleyin telaş yapmayın, bir çözüm bulacağız' dediler. Bizleri daha sonra öğretmenler odasına aldılar. Burada 14.45'e kadar bekleterek, ÖSYM yetkilileri ile görüştüler. Yapılan görüşmelerden sonra Hakkari Meslek Yüksek Okulu'na (HMYO) yönlendirildik. Saat üç gibi okula gittiğimizde bu sefer buradaki yetkililer, 'sınava geç kaldınız sizi alamayız' dediler. Sınavdan bir saat önce sınav yerine gitmemize rağmen sınava geç kaldığımızı söyleyip içeri almadılar" dedi.

'Ankara'daki ÖSYM yetkilileri sınava alın dedikleri halde yerel yetkililer almadılar'

Ankara'daki ÖSYM yetkililerinin "sınava girsinler" talimatına rağmen, yerel yetkililerin kendilerini sınava almadığını iddia eden Döner, "Bizler herkes ile görüştük. Ankara'daki yetililer 'sınava alın' dediler ama Hakkari'deki ÖSYM temsilcisi bizleri sınava almadı. Ayrıca sabah lise düzeyinde yapılan sınavda da 200'e yakın vatandaşın bu nedenlerden dolayı sınava alınmadığını öğrendik. Biz hakkımızı aramak istiyoruz. Güvenlik kameralarında sınav merkezlerine kaçta gittiğimiz tespitlidir. Geç kalmamız söz konusu değildir. Biz yasal haklarımızı aramak için her yere başvuracağız. Gerekirse sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Tadilatın olacağı okulda sınava gireceklere bilgilendirme yapılmamış

Hakkari Lisesi'nde tadilat yapıldığı gerekçesiyle sınava alınmadığını ve tadilata ilişkin her hangi bir bilginin kendilerine gelmediği için mağdur olan bir diğer öğrenci Aysun Artık ise, "Burada bir tadilat olduğundan sınav yerinin değiştiğine dair bize bir bilgilendirme notunun gelmesi gerekiyordu. Ama bize herhangi bir şey gelmedi. Bizi saatlerce oyaladılar. Söylediklerimizde hiç bir abartı yok. Kayıtlar her şeyi gösteriyor. Ankara'dan 'HYMO'da sınava girebilirler' denildi. Ama burada bizi içeri bile almadılar. Saatlerce bizi beklettiler ve en sonunda sınava alınmadık. Kesinlikle hakkımızı arayacağız. Bu yaşadığımız sıkıntıdan dolayı basından da destek istiyoruz. Bütün Türkiye bu rezilliği görsün. Hakkari'ye yapılan bu haksızlıkları herkes görsün" şeklinde konuştu.

BDP: Mağdur öğrencilerin yanında olacağız

Sınav için kent dışından gelenlerin durumunu öğrenen BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Rahmi Temel, mağdur olan öğrencilerle dayanışma içinde olacaklarını belirterek, "Türkiye'deki sınav sisteminde bir insanın bütün geleceği üç saatlik bir maratona bağlanıyor. Bu durum insanın geleceği ve hayatı ile oynamadır. Bugün buradan bu arkadaşlarımıza reva görülen yaklaşımları kınıyoruz ve bu arkadaşlara yardımcı olmak için sonuna kadar olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Sınav giriş kartları ile savcılığa başvuracaklar

Sınava alınmayarak mağdur edilen Nebi Hezer, Yılmaz Yıldırgan, Aysun Artık, Reşat Kaya, Özkan Döner, Havva Uzunköprü, Muğdat Arslan ve Cemil Özer kendilerine Hakkari Lisesi ve Ticaret Meslek Liseleri'nde sınava girebilmeleri için yollanan giriş kartlarını göstererek, yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 3352 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Halk Eğitim Merkezinde beklentimiz02 Mayıs 2024 Perşembe 14:48
  • Hakkari'de askeri bando konserine ilgi29 Nisan 2024 Pazartesi 18:18
  • Hakkari'de sağlıkta şiddet konulu seminer25 Nisan 2024 Perşembe 18:13
  • Vali Çelik, Gençlere yeni ufuklar açtı25 Nisan 2024 Perşembe 09:33
  • ÖĞRENCİLERİMİZİN İSTANBUL TURU!24 Nisan 2024 Çarşamba 15:02
  • Hakkari Üniversitesinde Kürt göçü ele alındı24 Nisan 2024 Çarşamba 13:40
  • Minik Kalplerden Jandarma abilerine ziyaret24 Nisan 2024 Çarşamba 10:06
  • Hakkari 23 Nisan'dan kısa görüntüler23 Nisan 2024 Salı 13:18
  • Hakkari 23 Nisan foto/galeri23 Nisan 2024 Salı 13:14
  • Hakkari’de, 23 Nisan’a, Babalar ve Kızları damga vurdu23 Nisan 2024 Salı 12:22
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim