• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

Küçük Ravda’nın yaşaması 150 bin TL’ye bağlı

Küçük Ravda’nın yaşaması 150 bin TL’ye bağlı
Doğuşta makatı kapalı olan ve tedavisi yurt dışında yapılacak olan 4 yaşındaki Hakkarili Ravda Akdoğan’ın sağlığına kavuşması için 150 bin TL’ye ihtiyacı olduğu belirtildi.

Türkiye’de kızının tedavisi için evini, aracını ve tüm mal varlığını satan baba Nuraş Akdoğan, kızı sağlığına kavuşamayınca yurt dışındaki bir hastanede tedavisi mümkün olduğu için hemen harekete geçti. Yurt dışındaki tedavinin ise 150 bin TL’ye ihtiyaç olduğu belirtildi.

Baba Nuraş Akdoğan,” Kızım doğuştan makatı kapalı dünyaya geldi. Van'da üç defa ameliyat geçirdi olmadı sonra tavsiyeler üzerine Konya'ya götürdük. 1 defa ameliyat geçirdi olmadı.

Ankara götürdük bağırsağını dışarıya aldılar 6 ay sonra makatını açtılar sonra bağırsağını tekrar içeri aldılar durumu düzeldi zannettik.

Ancak 6 ay sonra kontrole götürdüğümüzde doktorlar yüzü ve iç kısmı sonradan açıldığı için kasları yok sinir sistemi yok kendisi kakasını yapamayacak kendisi tuvalete gidemeyecek her gün sonda yardımıyla serum vererek tuvaletini siz yaptıracaksınız büyüdüğünde de eğitimini o görecek o devam edecek bu şekilde öğrenince yıkıldık.

cocuk-2-004.jpg

Ama ne yapalım takdiri ilahi sonra onlara dedim ameliyat çözüm falan bir şey varsa yapalım hiçbir yerde bulamayacaksın böyle bir imkan yok sinir sistemi yok dediler ben de arayışlara başladım. Yurt dışına gittim yurt dışında bir doktor bulduk. Doktor bağırsak nakli ya da yukarıdan aşağıya bağırsağı indirerek ameliyat edebileceği ve sağlığına kavuşabileceğini söylediler.

cocuk-1-006.jpg
  Bunun içinde yaklaşık masraflarınız 150 bin bin TL ihtiyacımız var. Bu tedavinin başından itibaren farklı tedaviler evde uygulayarak hep harcama bir yıl boyunca hejar bujiler kullandık yaptık yaklaşık iki yıl boyunca ostomi torba ve malzemesini kullandık.
  Şimdi ise Sonda yoluyla bağırsağını yıkıyoruz. Her gün bu malzemenin hepsini ve iki ayda bir Ankara kontrol ve hastane masrafları hepsini cebimden karşıladım evim arabamı her şeyimi sattım elimde bir şey kalmadı kızımın bu ameliyatı onun son umududur. Ameliyatı ve sağlığına kavuşması için hayırsever işadamı ve vatandaşlardan yardım talep ediyorum” dedi
  Baba Nuraş Akdoğan iletişim: 0535 494 1215

cocuk-3-003.jpg

Bu haber toplam 6115 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim