• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

“Kul hakkı yiyenden hesap soracağım”

“Kul hakkı yiyenden hesap soracağım”
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'deki mitingde, “Şimdi komşuyla bizi düşman ettiler, komşuyla barışı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı olması hâlinde neler yapacaklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “İlk işimiz, 100 bin öğretmen ataması yapacağız” diyerek şunları kaydetti:

“Sevgili gençler meraklanmayın sizin için her türlü çabayı göstereceğiz. Atama bekleyen personeller Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Hiçbir anne baba çocuğunu kentteki okula göndereceğim diye köyünü terk etmeyecek. Eğer gübreyi yemi arpayı dışardan alıyorsanız onların utanması gerekiyor. Türkiye'de üreteceğiz hepsini. Ben Kemal geliyorum. El birliği ile çözeceğiz tüm sıkıntıları.”

“Tek adam rejimine karşıyız”

Ülkenin tek kişiye teslim edilemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Tek adamın, tek bir insana verilen yetkinin ülkeyi ne hâle sürükleyeceğini anlamanız için anlattım. Biz tek adam rejimine karşıyız. Bu ülkenin çıkarları için tek adam rejimine karşıyız. Milli Kurtuluş Savaşı veren ülke bir kişiye teslim edilemez” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale mitinginde yaptığı konuşmanın öne çıkan bazı kısımları şu şekilde:

“CHP'nin iki kırmızı çizgisi var: bayrağımız ve vatanımız. Onlar Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdı. Bunu yapanlar asla milliyetçi olamaz, vatansever olamaz. Benim bu millete sözüm var. İktidar olduğumuzda göreceksiniz Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına götüreceğiz ve bayrağımızı dikeceğiz.

“Kul hakkı yiyenden hesap soracağım”

Beşli çeteler bizi istemez engellemek isterler. Size sözüm beşli çeteler değil 5 binli çete de olsa kul hakkı yiyenden hesap soracağım. O beşli çete hazırlıkta olsun yurtdışındaki paralarınızı geri getireceğim bu millete geri vereceğim.

“Komşuyla barışı sağlayacağız”

Birbirimizin yaşam şeklini dinini kimliğini sorgulamaya başladık. Olmaz komşu komşunun külüne muhtaçtır. Şimdi komşuyla bizi düşman ettiler komşuyla barışı sağlayacağız. Size düşen insanları sandığa getirmek oy kullanmak. Büyük başarıyı böyle sağlayacağız.

“Rüşvet alandan büyükelçi olur mu?”

Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? O defteri tamamen kapatacağız. O yüzden Bay Kemal'i istemiyorlar hortumları keseceğiz. O hortumları kökünden keseceğiz.

“Neden gençler yurtdışını istiyor?”

Gencecik evlatlarımız yurtdışında geleceklerini arıyor. Neden gençler yurtdışını istiyor? Gençler diyor ki bu ücretlerle ne ev ne araba sahibi olabilirim. İktidar değiştiğinde iyi gelir elde edeceksiniz, kısa sürede araba belli sürede ev sahibi olacaksınız. Kendi ülkenizde üreteceksiniz, kazanacaksınız.

“Soygunları bitireceğim”

Türkiye dünya ile rekabet eden ülke hâline gelecek. Türkiye'nin bütün sorunlarını biliyoruz hepsini çözeceğiz. O soygunları bitireceğim, tamamını keseceğim.

“5'li çeteye değil milletimize çalışacağım”

Astsubayların sıkıntısını biliyorum, işçilerin sıkıntısını biliyorum EYT'lileri biliyorum. Hepsinin sıkıntılarını biliyorum. 5'li çeteye değil milletimize çalışacağım. Emekli kardeşim senin emekli aylığın asgari ücretin çok üstündeydi altına düştü. Merak etmeyin onu da düzelteceğim.”

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim