• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kulüpler arası Halk Oyunları yarışması düzenlendi

Kulüpler arası Halk Oyunları yarışması düzenlendi
Hakkari Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından kulüpler arası halk oyunları yarışması düzenlendi.

Hakkâri Spor Salonundan düzenlenen yarışmanın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Müdürü Emin Yıldırım, Hakkari merkezden 7, Yüksekova’dan 8 ve Şemdinli’den 3 olmak üzere toplam 18 ekibin ve  210 sporcuyla müsabakaya katıldığını söyledi.

Halk oyunları ait olduğu toplumun kültür değerlerini yansıtan; o toplu mun tarihinde yaşadığı bir olayı, bir sevinci, bir üzüntüyü ifade eden ve herhangi bir müzik şekli ile tek kişi ya da grup halinde icra edilen; ölçülü ve düzenli hareketler şeklinde tanımlanabilen kültürün önemli bir parçası olduğunu ifade eden Yıldırım konuşmasının devamında şunları kaydetti.

Bir toplumun ulusal duygularını en iyi şekilde yansıtan ve toplumsal bağları pekiştiren, bu güzel mirası gelecek kuşaklara taşıyacak olan en önemli kültür unsurlarından biridir. Hakkâri, halk oyunları açısından oldukça zengin ve canlı bir bölgedir. 200 aşkın farklı oyunu bulunmakta ve her oyununun bir hikâyesi bir yaşanmışlığı vardır.

Nitekim ilimiz tarihin değişik dönemlerinde yurt içi ve yurt dışında bu alanda birçok başarıya imza atmıştır. Ve atmaya devam edecektir. Bu güzel mirasın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için siz sporculara ve eğitmenlere çok büyük görevler düşmektedir.

Sizler bu anlamlı görevi yürütürken, biz yöneticiler her konuda destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Organizasyon için büyük destek sağlayan Valimiz Sayın İdris Akbıyık'a, paydaş kurumlarımıza ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Konuşmanın ardından halk oyunları kulüplerine destek veren kurum ve şahsılara plaket takdim edildi.
  Konuşmanın ardından 4 kategoride 18 takımın yarıştığı müsabakalar başladı.

Yarışmada dereye giren takımlar kenti bölgede yapılacak olan yarışmalarda temsil edecek.

Müsabakayı AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yoldaş, İYİ Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Münevver Ertuş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter ve çok sayıda vatandaş izledi. Hakkarihabertv.com

halk-oyunlari-1-006.jpghalk-oyunlari-2-004.jpghalk-oyunlari-4jpg.jpgvali-akbiyik-yaslilarla-bir-araya-geldi-3.jpg
 

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim