• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş

Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit “Din görevlileri organizasyona kayıtsız kalmamalı dedi.

 Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde yürütülen vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi veren Çukurca İlçe Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, ilçe Müftülük büro personelleri ile din görevlileri ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla başlatılan vekâlet yoluyla kurban organizasyonunda halka öncülük etmek amacıyla kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfına bağışladıklarını söyledi.

Müftü Vekili Yiğit, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde yurt içi ve yurt dışında muhtaç insanların ihtiyaçlarını biraz da olsa gidermek ve İslam kardeşliğini pekiştirmek gayesiyle vekalet yoluyla kurban kesilmektedir.

İlçede yaşayan vatandaşlarımızın organizasyona katılımlarını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar başlattıklarını ve bu kapsamda belli aralıklarla personellerle bir araya gelip durum değerlendirmesi yaptıklarını ayrıca İlçe kamu kurum ve kuruluşları ile köy ve esnafları ziyaret ederek kurban organizasyonu hakkında açıklayıcı bilgiler verdik.

Farklı coğrafyalardaki insanları birbirine yaklaştıran, gönüller arasında köprüler kurulmasına vesile olan bu anlamlı organizasyona din görevlilerinin kayıtsız kalamayacağını bunun bir vefa olduğunu” söyleyen Müftü Vekili Yiğit: “Bu güzel organizasyonun geniş kitlelere ulaşması hususunda yaptığımız çalışmalar sonucu gördüğümüz ilgi ve alaka bizi elbette ki mutlu ediyor.

Bununla birlikte istedik ki din görevlileri olarak bizler de bu yıl kurbanlarımızı dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanlarla paylaşalım ve böylece vatandaşlarımıza öncülük yapalım. Çağrımıza kulak veren tüm din gönüllüsü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. Hakkarihabertv.com

ff03794d-a520-4274-9947-debe4413fa2a-750x422.jpg
 

Bu haber toplam 657 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim