• BIST 9995.07
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kürdoloji Konferansı 2. Gününde

Kürdoloji Konferansı 2. Gününde
Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen “1 Uluslar arası Kürdoloji Konferansı” ikinci gününe girdi. Ancak basının tamamen takip edilmesini izin verilmedi.

Üniversite tarafından düzenlenen ve 5 gün sürecek olan Kürdoloji konferansı Atatürk Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Basının konferansın tamamının görüntülenmesini ise müsaade edilmedi. Nedenin ise orada konuşacaklarının başka alanlarda bilim adamlarına karşı olarak kullanılması olduğu belirtildi.

 

 Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Kürdoloji Bilim Kurulu Başkanı İbrahim Seydo Aydoğan, basın elbette takip edebilir birkaç dakika konuşmaları çekebilir. Ancak tamamının alınması doğru olmadığı için buna müsaade edilmedi dedi.

 

Seydo,” Bilimsel konferanslarda Türkiye’de biliyorsunuz. Kürtlere dokunan her şey konuşulabildiği tartışılabildiği akademi bir çatı altında görüşülebildiği eleştirilip ölçülebildiği bir mekândayız. Türkiye’deki hassas dönem biz ne yazık ki bilim adamı olarak söylemek zorundayız. Ne yazık ki siyasi ihtilaflara çok müsait biz o yüzden konuşmaların ve sunumların baştan sona basın tarafından alınmasına karşı çıktık. Bunun en önemli sebebi birincisi o siyasi kullanmaları başka amaçlara alet edinmelerine engellemek diğeri de misafirlerimizin çoğu manken değil ki kameralara alışık olsunlar. Bir bilim adamı eğer hazırlanmışsa araştırması çalıştırmasını yapmışsa kendini burada sunuyorsa karşısında kamerayı görürse kendini başka ortamda sanabilir. Bu belki de onu doğru düzenli düşünmesini beynin işlem mekanizmalarını engelleyebilir. O yüzden biz basına kesin kapalıdır demiyoruz. Basın konuşmaların başında birkaç dakika alabilir. Ancak tamamının alınmasına arkadaşlarımız ortak karar vererek karşı çıktılar. Çünkü tamamı alınırsa sonrada onlara karşı kullanılabilir. Bir yerlere çekilebilir. O yüzden biz bu hassasiyete bilimi kurumak için bütün görüntülerin alınmasına karşı çıktık” şeklinde konuştu.

 

Önceki gün BDP, Kurdi-Der, Kesk ve Cilo Doğa Derneği’nin konferansa katılmayacaklarını belirtmesi üzerine konferansa katılımının sağlanmaması ve salonun boş olması sadece konuşmacıların yer alması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

Bu haber toplam 2849 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim