• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Kürkçü'ye linç girişimi

Kürkçü'ye linç girişimi
Ordu’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, bir gurup tarafından saldırıya uğradı.

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde Karadeniz turuna çıkan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki heyet Ordu’da partililerle bir araya geldi.Kürkçü ve beraberindeki heyet Altınordu İlçesi Sırrı Paşa Caddesi’ndeki parti binasındayken bir gurup tarafından protesto edildi.

video-galeri.20110227163236.gif

Uzun süre parti binasında kalan Kürkçü ve heyet için parti binasının yakınına taksi çağrıldı. Parti binasından çıkan Kürkçü, taksiye doğru yürürken, yanındakilere ‘Haydin yürüyün arkadaşlar, gülümseyin’ dedi. Ertuğrul Kürkçü ve yanındakiler taksiye binerken bir kişi Kürkçü’ye tekme salladı. Emniyet ekipleri tarafından tekme sallayan kişi engellenirken, vatandaşlar taksiye saldırdı.Taksiye tekmeler ile saldıran vatandaşlar, tabure ve çakmak gibi malzemeler attı. Emniyet ekiplerinin güvenlik önlemleri altında Kürkçü taksi ile olay yerinde uzaklaştırıldı.

ORDU’DA ÜLKÜCÜLER, “HDP” BAYRAĞINI KESİP TÜRK BAYRAĞI ASTI

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde Karadeniz turuna çıkan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki heyet Samsun’daki ziyaretlerinin ardından bugün Ordu’ya geldi. HDP’liler Sırrı Paşa Caddesi’nde vatandaşları selamladıktan sonra aynı cadde üzerindeki parti binasına yürüdüler. Tahıl Pazarı’nda gerçekleştirilecek olan basın açıklaması, tepkiler nedeniyle parti binası önünde gerçekleşti.

Tahıl Pazarı’nda toplanan Ülkücü gençler, heyet tahıl pazarına gelmeyince parti binasına yürüdüler. Parti binası önünde uzun süre sloganlar atan ülkücüler, daha sonra HDP binasında asılı olan HDP bayrağını keserek aynı sokağa büyük bir Türk bayrağı astılar. Olay yerine gelen MHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemal Enginyurt, grubun dağılmasını sağladı.

ENGİNYURT: “TEZGAHA GELİYORSUNUZ”
Enginyurt, burada gençlere yaptığı konuşmada, “16 ayda getirdiğimiz durumu 16 dakikada yıkıyorsunuz. Tezgaha geliyorsunuz. Bayraksa indi, adamlarsa mesajını aldı. Bizi burada tezgaha getirmesine müsaade etmeyin. Bu memleket için biz canımızı veririz. Bütün Ordu bizi izliyor. Bütün Ordu bizi dinliyor. Bizim arkadaşlarımız derhal bu meydanı terk ediyor” dedi. Cemal Enginyurt’un bu konuşmasının ardından grup slogan atarak olay yerinden ayrıldı.

KÜRKÇÜ’DEN “TEPKİ” AÇIKLAMASI
Eş Genel Başkan Ertuğrul Kürkçü, olayların ardından parti binasında yaptığı değerlendirmede, gençlerin üniversitede görevli bir öğretim elemanı tarafından kışkırtıldığını ileri sürdü. Kürkçü açıklamasında, “Bu bağrışların aslında Ordu’nun kendi öz dinamiklerinden kaynaklanmadığını biliyorum. Şu anda bağırtı çağırtı dışında fiziki saldırı gerçekleşmedi.

Karşı binadaki bağlı olan bayrakların bağlı olduğu ipin kesildiğini fark ettik. Bunun dışında can ve mala karşı bir saldırı ile karşılaşmadık. Bugün bu çatışmacı topluluğun dışında geri kalan herkesten sevgi ve sempati gördük. Yarın da selamlaşmaya devam edeceğiz. Biz bunları arkamızda bırakacağız. Yolumuzun doğru olduğundan bir kez daha eminiz” ifadelerini kullandı. Öte yandan parti binasında bulunan HDP heyetine tepkiler zaman zaman devam ediyor.

Bu haber toplam 5202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim