• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

KÜRT ÇOCUKLARINA KIYMAYIN EFENDİLER

KÜRT ÇOCUKLARINA KIYMAYIN EFENDİLER
Hakkari'de kar maskeli özel harekat polislerini bazı okulları basarak öğrencileri tartaklanması protesto edildi.


 Hakkari Kesk Şubeler Platformu, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) kar maskeli özel harekat polislerinin okulları basıp öğrencileri tartaklamasını bir basın açıklamasıyla protesto ettiler.

  Öğle saatlerinde Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, DTP İl Başkanı Hıfzullah Kansu, belediye meclis üyeleri, partililer, öğretmen ve öğrenciler Altay Caddesi üzerinde bulunan Kesk Şubeler Platformu önünde toplandılar. Burada öğrencilerinde aralarında bulunduğu kalabalık ellerine aldıkları pankartlarla basın açıklamasının yapılacağı öğretmenler evinin önüne doğru yürüyüşe geçtiler. Kalabalık,”Öğrencilere uzanan eller kırılsın, Kürt çocuklarına kıymayın efendiler, öğretmenim silah görmek istemiyorum, okulumuzda özel harekat değil güzel hareketler görmek istiyoruz, helikopter değil uçurtma, silah değil oyuncak istiyoruz, her yede her yaşta eğitim şart, kar maskeni çıkart önlüğünü giy” şeklinde pankart taşıyıp, pankartlarda bulunan sloganları attılar.

 Burada bir basın açıklaması yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Ata, gerek bölgede gerek Hakkari'de genç yaşlı çocuk demeden halka yönelik yapılan baskılar bitmediği gibi her geçen gün bunlara yenileri eklenmektedir. Daha önce okul çağındaki ilköğretim öğrencilerine taş attıkları gerekçesiyle onlarca yıl cezaların verildiğini herkes tarafından bilinmektedir dedi.

  Ata,” Hakkari'de 23 Nisan 2009 tarihinde bir öğrencinin kafasının nasıl dipçiklendiğinin görüntüleri hafızalardan silinmeden Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Ceylan Önkolu'un vahşice öldürülmesi ve son olarak Hakkari'deki Şehit Selahattin İlköğretim Okulu'nun 16.10.2009 Perşembe günü bir grup özel harekatçı polis tarafından basılarak bir öğrenci okul idaresinin ve öğretmenlerinin karşı çıkmalarına rağmen zorla okuldan alınıp götürülmüştür. Ceylan Önkol'un öldürülmesinden sonra otopsi yapmak ve hazırlık soruşturmasını hazırlamaları gerekenlerin '' can güvenliğimiz yoktur'' gibi sudan gerekçelerle olay yerine dahi gitmemeleri meydana gelen olaya karşı nasıl bir ciddiyet içerisinde olduklarını göstermiştir. Bu ciddiyet daha sonra hazırlık soruşturmasına getirilen gizlilik kararıyla pekiştirilmiştir. Ceylan Önkol'un katillerinin bir an önce yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezanın verilmesini istiyoruz”

 HAKKARİ'DE ÇOCUKLARA YÖNELİK ŞİDDET ARTIYOR

 İsmail Ata, Hakkari'de  son yıllarda çocuklara yönelik şiddet olaylarına her gün yenileri eklendiğini belirtti. 2008 Nevrozunda  C.E. adlı öğrencinin kollarının kameralar karşısında nasıl kırıldığını hatırlamayanın olmadığını ifade eden Ata, yine 23 Nisan 2009'da S.T. adlı bir öğrencinin kafasının dipçik darbeleriyle nasıl parçalandığını da hatırlamayan yoktur dedi.

  Ata,” Sokakta çocuklara uygulanan şiddet, son günlerde okullar hedef alınarak daha organize bir halde yürütülmek istenmektedir.  Süleyman Demirel (YİBO)'da özel harekat polislerinin okulu basmak istemeleri okul idaresince engellenmiştir. Hakkari Lisesi'nde öğrenci polis çatışması son anda önlenmiştir. Son olarak Şehit Şelahattin İlköğretim Okulu'nda 16 Ekim 2009 tarihinde özel harekat şubesine bağlı kar maskeli polislerce basılmış okul idareci ve öğretmenlerin gözleri önünde bahçede top oynayan bir öğrenciyi tartaklayarak yanlarında götürmüşlerdir. Buna müdahale etmek isteyen okul idarecileri ve öğretmenlerini olup bitenin sorumlusu gösterip adeta tehdit etmişlerdir.  Bizler okullarımızda bu tür olayları istemediğimizi, çocuklarımıza yönelik şiddetin nereden gelirse gelsin karşısında olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz.   Ülkemizde Kürt sorununun çözümüne yönelik somut adımların atıldığı bir süreçte, ilimizde meydana gelen bu tür provakatif olayların iyi niyetle bağdaşmadığını düşünüyoruz. Bu güne kadar meydana gelen olaylara karışanların tespit edilip yargı önüne çıkarılmadığı sürece bu ve benzeri olayların bitebileceğini düşünmüyoruz.  Sonuç olarak Sayın Valimizin ilimize geldiğinden beri olumlu ve sağ duyulu yaklaşımları ilimizde yaşayan herkesçe bilinmektedir, umuyoruz ve diliyoruz Sayın Valimizin bu olayın takipçisi olacağına ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemi yapacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. (Hakkarihabertv.com)

 

 

 

Bu haber toplam 2571 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim