• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

KÜRT KADIN KONGRESİ SONE ERDİ

KÜRT KADIN KONGRESİ SONE ERDİ
Renkli görüntülere sahne olan ve 5 gün 5 gece devam eden Kürt Kadın Kongresinin bitimine bir saat kala hangi ağa silahlı adamları ile birlikte bastı? İşte o ayrıntılar…

Üniversite tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen  yurt içi ve yurt dışında profesörler, yazarlar, Kürt kadın dernekleri, değişik üniversite temsilcilerinin katıldığı ve 5 gün süren kongrenin bitmesine 1 saat kala kongreye damgasını Goştu ağa ve ekibi vurdu. (video izlemek için tıklayın) (fotogaleri ise haberin altında)

 Bu Videoyu Web de paylaş  Üniversite tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen  yurt içi ve yurt dışında profesörler, yazarlar, Kürt kadın dernekleri, değişik üniversite temsilcilerinin katıldığı ve 5 gün süren kongrenin bitmesine 1 saat kala kongreye damgasını Goştu ağa ve ekibi vurdu. 

 

 Hakkari'de bir süreden beridir tiyatro ile uğraşan ve  Goştu Ağa kılığına giren bir tiyatrocu ve etrafındaki 7 silahlı adamı ile birlikte ildeki düğün törenlerine katılarak yaptıkları sempatik hareketlerle kısa zamanda yöre halkının gönlünde taht kurmuşlardı. Akşam saatlerinde de başında şapkası, üzerindeki şalvarı elindeki tespihi ve beraberinde bulunan silahlı adamları ile birlikte bir anda Atatürk Kültür Merkezi'ndeki  Kürt Kadın Kongresine giren tiyatrocular yabancı davetlileri şaşırttı. Davetliler neler olup bittiğini yanlarında oturan yöre halkından öğrenmeye çalışarak durumu öğrenince rahat bir nefes aldılar.

 

 KÜRT KADIN KONGRESİNE KADINLAR KATILMAYINCA TİYATROCULAR BİR ARKADAŞLARINI KADIN KILIĞINA SOKARAK GİRDİLER

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin yanına oturan Goştu Ağa burada ayak üstüne ayak atarak tespih salladı. Silahlı korumaları ise kendisini yakın bir mesafede korumaya çalıştılar. Bir süre oturan Goştu ağa ve beraberindekiler daha sonra da sessiz olarak kongreden ayrıldılar. Tiyatrocu Bedrihan Ege, tiyatrocu üslubuyla basın mensuplarına bir açıklamada bulunarak önemli bir mesaj verdi.

Ege,”Belki ağa belki de köylü olabiliriz. Bizim kadınların da sinema, televizyon kültürü olsun, gezme olsun ne olursa olsun. Onlarında hakkı vardır” dedi.

 Bir gazetecinin kadınlar Kürt Kadın kongresine ilgi göstermemesi sorusu üzerine ise tiyatrocu,Kadınların katılmadığı Kürt Kadın Kongresine kadın kılığına giren yanındaki arkadaşını göstererek kadınların katılmadığı Kürt kadın kongresine kadınları katarak geldik şeklinde cevap verdi.

 

 KONGRE SONUNDA DAVETLİLERE ARMUT İKRAM EDİLDİ

 Hakkari'de 5 gün 5 gece devam eden kongre sonunda davetlileri yörede yetişen ve son günlerde bulca tüketilen armut ikram edildi.

 

 KATILIMCILAR KÜRTÇE ŞARKILAR EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİ

 Kongrenin sonunda ise  yurt içi ve yurt dışında gelen değişik üniversite profesörleri, yardımcı Doçent doktorlar, kadın dernekleri temsilcileri ve bazı üniversite öğrencileri ile Hakkari'de bulunan üniversite öğretim görevlileri Biçer Mahallesi Kantar mevkiinde yapılan Şükran ile Mehmet çiftinin düğün törenine katıldılar. Davetliler düğüne gelişlerinde alkışlarla kayrılandılar. Kürt Kadın kongresi katılımcıları daha sonra halay çeken yöre halkına eşlik ederek bir süre Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiler. Düğün sahipleri daha sonra davetlileri alkışlarla uğurladılar.

  REKTÖR BELENLİ: KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ise, kongre sonunda yaptığı konuşmada 5 gün süren kongreye katılan herkese teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3413 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim