Kürt Muzu uşkun piyasaya çıktı

Kürt Muzu uşkun piyasaya çıktı
Kürt muzu olarak adlandırılan uşkun tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Ulaşılması güç yerlerde yetişen, A, E ve C vitaminlerini barındıran, ayrıca şeker hastalığı, bağırsakların temizlenmesi, diyabet hastalığı, kan şekerinin düşürülmesi, mide ekşimesi ve hemoroit gibi hastalıklara iyi geldiği belirtilen ışkın, tezgahlardaki yerini aldı. Uşkun'un doğu bölgelerinde 7'den 70'e herkes tarafından tüketilmesi ise en çok ışkın toplayıcılarını sevindiriyor.

AYLARDIR BU MEVSİMİ BEKLİYORLAR

Topladığı ışkınları pazarda satan Neytullah Yakut, aylardır ışkın mevsimini beklediğini söyledi. Yakut, "Kısa bir süre de olsa ekmeğimizi kazanmaya başlayacağız. İlk olarak Kulp dağlarının uşkunun Kulpluların sofrasına getirdik. Kulp'un en yüksek dağlarında yetişen ışkını toplamak çok zahmetli bir iş. Sabahın erken saatlerinde yollara düşüyoruz ve bazen beş ile on kilometre bile yol yürüdüğümüz oluyor" dedi.

KİLOSU 3-5 TL'DEN SATILIYOR

Işkın satıcısı Mahmut Gök ise, uşkunun gördüğü rağbetten memnun olduğunu söyledi. Gök, ışkının kilogramının 3 ile 5 TL arasında alıcı bulduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.