• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kürtçe köy isimleri ele alındı

Kürtçe köy isimleri ele alındı
Hakkari İl Genel Meclis Başkanlığı Plan ve Bütçe Komisyonu, köylerin eski isimlerinin yeniden tespiti ve yol tabelalarının Kürtçe hazırlanması konusunu ele aldı.

İl Özel İdaresi’nde yapılan toplantıya başkanlık eden Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Korkmaz, demokratikleşme paketinde yer alan köylere eski isimlerinin verilmesi ve köy tabelalarının konulması için ayrılan bütçenin meclis tarafından onaylandığını belirtti.

Korkmaz, “Hakkari il genelinde 120 köy, 278 mezramız bulunmaktadır. Köylerin tarihi ve orijinal isimlerinin verilmesini meclis olarak kabul ederek kararımızı valiliğe sunucağız. Valiliğin olumlu görüş belirtmesi ile demokratikleşme paketinde yer alan köylere eski isimlerinin verilmesi ve köy tabelalarının konulması için bütçe ayrılarak gerekli çalışmalara başlanacaktır” dedi.

 “KÖY İSİMLERİNİN İADESİ BİZLERİ HAKLI ÇIKARTMIŞTIR”
 Hakkari İl Genel Meclis Başkanlığı Plan ve Bütçe Komisyonu olarak valiliğe verilen önerge ile ilgili detaylı bilgiler veren Korkmaz, “İl Genel Meclis üyelerince verilen bir önerge ile meclis çalışmalarımızda ilimiz merkez ve ilçelerimize bağlı köylerde oturan halktan gelen talepler üzerine köy yolları üzerinde bulunan levhaların çok dili yazılması talebimiz valilik tarafından ret edilmiştir.

Ancak Sayın Başbakan’ın yapmış olduğu açıklamayla köy isimlerinin iadesi ile ilgili bizleri haklı çıkarmıştır. Bu nedenle yapılacak yasal düzenlemeler ışığında önümüzdeki ay yapılacak bütçe görüşmeleri sırasında levhalar ve diğer işlemler için bütçe ayrılmasını meclisin bilgisine sunduk. Komisyonumuz Başbakanın demokratikleşme paketini açıklamasının ardından meclisimizce verilen önerge ile köylerimizin eski isimlerinin yeniden tespiti ve yol tabelalarının Kürtçe hazırlanması konusu plan ve bütçe komisyonumuza havale edilmiştir.

VALİLİK ONAYINI BEKLİYORUZ

Komisyonumuz bu konuyu daha öncede gündemine almış. Ancak her defasında valilikten geri dönmüştür. Konuyu tekrardan valilik ve sivil toplum kuruluşlarıyla yeniden değerlendirdik, Köy halkı ve muhtarlarla görüştük, birçok köyümüzün isimlerini tespit ettik. Bu konuda bütçe ayırmak için konuyu yeniden değerlendirdik ve komisyonumuz tarafından kabul edildi. Valiliğin olumlu cevap vermesi üzerine konulacak levhalar için bütçe ayrılacaktır” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

hakkari-il-genel-meclisi-1.jpg

hakkari-il-genel-meclisi-2.jpg
 

Bu haber toplam 7008 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim